Δεν έχει τέλος η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

Θα πρέπει να πληρώνουν φάρμακα και γιατρούς από την τσέπη τους –

Ταλαιπωρία δίχως τέλος για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ καθώς θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν από την τσέπη τους τόσο τα φάρμακα όσο και τους γιατρούς.

Στο μέτωπο των φαρμάκων σημαντική ήταν η προσέλευση των ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας στα φαρμακεία το τελευταίο διήμερο, με στόχο να προμηθευτούν φάρμακα, καθώς από το Σάββατο σταματούν τη χορήγηση με πίστωση, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να τα πληρώνουν από την τσέπη τους.

Ο αριθμός των συνταγών που καταχωρήθηκαν στο εθνικό σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ήταν για την Πέμπτη, 590.000 συνταγές συνολικά, από τις οποίες 270.000 συνταγογραφήθηκαν από τους γιατρούς και 320.000 εκτελέστηκαν από τους φαρμακοποιούς.

Υπήρξε μάλιστα χρονικό διάστημα (10πμ έως 11πμ) που καταχωρήθηκαν 1.250 συνταγές ανά λεπτό.

 Σε αναβρασμό και ο ΙΣΑ

Την ίδια ώρα αναβρασμός επικρατεί και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών καθώς οι γιατροί της Ένωσης ανακοίνωσαν ότι από τις 3 Σεπτεμβρίου διακόπτουν και αυτοί τη συνεργασία με τον οργανισμό.

Έτσι οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους την ιατρική επίσκεψη (20 ευρώ) και στη συνέχεια να πηγαίνουν και πάλι στον ΕΟΠΥΥ όπως με τα φάρμακα για να πάρουν τα χρήματά τους.

Πάντως η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ έχει διαμηνύσει πως όποιος εισπράξει χρήματα από ασθενείς θα διακόψει αυτόματα τη συνεργασία με τον συγκεκριμένο γιατρό.

Ωστόσο οι ιδιώτες γιατροί προβλέπουν ότι τα πράγματα θα χειροτερέψουν για τον φορέα καθώς όπως λέει η Ένωση: «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται σε πλήρη στάση πληρωμών μέσα στο φθινόπωρο του 2012».protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 1,Σεπτέμβριος, 2012, 11:21 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr