Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί

Γολγοθάς για 9 εκατομμύρια ασφαλισμένους στον ΕΟΠΥΥ –
Άκαρπη ήταν η πολύωρη συνάντηση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους εκπροσώπους των φαρμακοποιών αλλά και των φαρμακευτικών εταιριών το μεσημέρι της Δευτέρας, με τους φαρμακοποιούς να εμφανίζονται ανυποχώρητοι σε ό,τι αφορά τις απαιτήσεις τους και συνεπώς τις κινητοποιήσεις τους που έχουν τινάξει στον αέρα τη φαρμακευτική περίθαλψη εκατομμυρίων ασφαλισμένων του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ).

Στις διαβεβαιώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, κ. Μάριου Σαλμά, ότι θα καταβληθούν εντός του Σεπτεμβρίου οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο – σημειωτέον ότι αυτές αφορούν υπόλοιπο 76 εκατ. ευρώ για τη φαρμακευτική δαπάνη του περασμένου Μαϊου και περίπου 150 εκατ. ευρώ για την αντίστοιχη του Ιουνίου-  οι φαρμακοποιοί «απάντησαν» ζητώντας γραπτό χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής, θέτοντας όμως και το ζήτημα των παλαιότερων χρεών  των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Από πλευράς υπουργείου υπήρξε πίεση και για «άνοιγμα» της πίστωσης από τις φαρμακευτικές εταιρίες προς τις φαρμακαποθήκες και στη συνέχεια προς τα φαρμακεία, πλην όμως χωρίς αποτέλεσμα. Ο κ. Σαλμάς επέμεινε στην επιμήκυνση του χρόνου της πίστωσης των φαρμακοποιών από τους άλλους κρίκους της  εφοδιαστικής αλυσίδας στις 90 μέρες, προκειμένου να δοθεί οικονομική ανάσα στα φαρμακεία.

Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της φαρμακοβιομηχανίας δήλωσαν πως οι  αποφάσεις που ενδέχεται να λάβουν σχετικά με την πιστοληπτική πολιτική προς τους φαρμακοποιούς συναρτώνται με την  αποπληρωμή τους των ποσών που τους οφείλει το υπουργείο Υγείας.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Σεπτέμβριος, 2012, 8:58 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr