»Δεν θα διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο αν η τιμή φτάσει στο 1,30»

Άρχισαν τα όργανα –

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΩΣΕΩΝ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Συνεδρίαση των προεδρείων των Ενώσεων Βενζινοπωλών Δυτικής Μακεδονίας προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της εξομοίωσης του ειδικού φόρου κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με αυτόν του πετρελαίου κίνησης, όπου διαπίστωσαν από κοινού ότι:

 

Με τα ανακοινωθέντα μέτρα η κυβέρνηση αντί να θέση τέλος στο εκτεταμένο φαινόμενο της λαθρεμπορίας, της φοροδιαφυγής και του παραεμπορίου που τελείται εις βάρος του κοινωνικού συνόλου, διευρύνει τις πύλες του λαθρεμπορίου προς την αντίθετη κατεύθυνση.

 

Μπορεί να υπάρξει διαφορετικός τύπος πετρελαίου θέρμανσης με προδιαγραφές αποκλειστικά μόνο για καυστήρες θέρμανσης, πρόταση η οποία θα πρέπει να εξετασθεί σοβαρά.

 

Επιτακτική κρίνεται η ανάγκη δημιουργίας και εγκατάστασης ηλεκτρονικού ασφαλούς (κλειδωμένου) και πιστοποιημένου ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων, η οποία ορθώς περιλαμβανόταν στους άξονες δράσης με ορίζοντα το 2013 για την πάταξη της λαθρεμπορίας καυσίμων της σημερινής κυβέρνησης το Μάρτιο του 2012, προεκλογικά.

 

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης όλα αυτά τα χρόνια έχει οδηγήσει σε έξαρση του κυκλώματος της λαθρεμπορίας, παράνομης διακίνησης και νοθείας με διαφυγόντα έσοδα για το κράτος που αγγίζουν το 1 δις ευρώ, την ώρα που επώδυνα μέτρα εφαρμόζονται εις βάρος των πολιτών οδηγώντας σε όρια εξαθλίωσης και απώλειας κάθε έννοιας αξιοπρέπειας.

 

Συμπέρασμα: Η ανοχή του συστήματος παροτρύνει την παρανομία και αποθαρρύνει τη νομιμότητα.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες δεν είμαστε διατεθειμένοι να διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο, καθώς το ίδιο το κράτος με την εκτίναξη της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης στερεί ένα από τα βασικά αγαθά επιβίωσης στο κοινωνικό σύνολο.

 

Περιμένουμε από την πολιτεία να σκύψει με αποφασιστικότητα και κοινωνική δικαιοσύνη στα προβλήματα.

 

 

 

ΓΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΒΕΝΖΙΝΟΠΩΛΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

 

 1. ΕΝΩΣΗ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
 2. ΕΝΩΣΗ ΓΡΕΒΕΝΩΝ
 3. ΕΝΩΣΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
 4. ΕΝΩΣΗ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 5,Σεπτέμβριος, 2012, 1:16 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “»Δεν θα διακινήσουμε πετρέλαιο θέρμανσης την ερχόμενη χειμερινή περίοδο αν η τιμή φτάσει στο 1,30»”

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr