Στον «αέρα» η εξεταστική περίοδος σε ΑΕΙ και ΤΕΙ

Στον αέρα βρίσκεται η εξεταστική περίοδος στα πανεπιστήμια και ιδίως στα ΤΕΙ της χώρας, μετά τις χθεσινές αποφάσεις των πανεπιστημιακών και των καθηγητών ΤΕΙ να ξεκινήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα, εξαιτίας των περικοπών που προαναγγέλθηκαν στο ειδικό τους μισθολόγιο.

«Ο εξευτελισμός και η απαξίωση των πανεπιστημιακών πρέπει να σταματήσει από την πλευρά της ελληνικής πολιτείας», αναφέρει χαρακτηριστικά η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ) στην ανακοίνωσή της.
Οι καθηγητές των ΤΕΙ αποφάσισαν να κατέλθουν σε πενθήμερη αποχή από τα καθήκοντά τους όλη την ερχόμενη εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος της ομοσπονδίας τους (ΟΣΕΠ) Γιάννης Τσάκνης προειδοποιεί για απεργία διαρκείας αν το υπουργείο Οικονομικών δεν αναθεωρήσει την πρόταση για περικοπές που κυμαίνονται από 5% έως και 35% ανάλογα με το επίπεδο μισθοδοσίας τους.
Οι πανεπιστημιακοί από την δική τους πλευρά προτείνουν στους συλλόγους κάθε ιδρύματος να προγραμματίσουν κινητοποιήσεις από την ερχόμενη Δευτέρα (αφήνοντας ανοικτή τη διάρκειά τους), ενώ την Τρίτη οργανώνουν, μαζί με τους καθηγητές των ΤΕΙ, συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στην πλατεία Συντάγματος.
Την ίδια ημέρα θα συνεδριάσουν ξανά για να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

 

ΑΙΤΗΜΑΤΑ. «Οι προτάσεις του υπουργείου Οικονομικών για τις νέες μειώσεις των αποδοχών των πανεπιστημιακών κατά 17,5% μεσοσταθμικά δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές, αφού έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις 25% από το 2008. Είναι άδικες και δεν αντιστοιχούν στο λειτούργημα και στο έργο που καλούνται να επιτελέσουν στην ελληνική κοινωνία οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι. Οδηγούν σε αποδοχές αναξιοπρεπείς και αναντίστοιχες των άλλων ειδικών μισθολογίων. Επιπλέον είναι αναποτελεσματικές, κινούνται στο αδιέξοδο πλαίσιο της προσπάθειας υπέρβασης της οικονομικής κρίσης αποκλειστικά με περιοριστικές πολιτικές λιτότητας», επισημαίνουν στην απόφασή τους για την έναρξη των κινητοποιήσεων ζητώντας παράλληλα από τους αρχηγούς των τριών πολιτικών κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση να μην αποδεχθούν τις προτάσεις του υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης να τους στηρίξουν.

 

ΣΥΝΟΔΟΣ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ. Η διαφαινόμενη ένταση στα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας είναι ενδεχόμενο μάλιστα να κλιμακωθεί περισσότερο, τόσο από τους φοιτητές – ενόψει της πρόβλεψης για κατάργηση των δωρεάν εντύπων συγγραμμάτων και αντικατάστασής τους από ηλεκτρονικά, κάτι που ωστόσο δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί από εφέτος – όσο και από τους πρυτάνεις.
Οι τελευταίοι έχουν συγκαλέσει για σήμερα νέα σύνοδο για να εξετάσουν τις περικοπές και τα προβλήματα υποχρηματοδότησης των ιδρυμάτων όπου εργάζονται, αλλά και το πώς θα εξελιχθεί η εφαρμογή του νέου νόμου-πλαισίου, μετά τις πρόσφατες τροποποιήσεις που επέφερε η κυβέρνηση στο νόμο Διαμαντοπούλου.
TA NEA
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Σεπτέμβριος, 2012, 10:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr