Μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1%

Σε μείωση των εργοδοτικών εισφορών κατά 1,1% θα προχωρήσει από την 1η Σεπτεμβρίου το υπουργείο Εργασίας ως πρώτο βήμα για τον περιορισμό του μη μισθολογικού κόστους κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες το οποίο αποτελεί μνημονιακή μας υποχρέωση.

Το όφελος 1,1% θα προέρθει από την εξάλειψη των εργοδοτικών εισφορών που καταβάλλονταν μέχρι σήμερα υπέρ της Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) και της  Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), των δυο οργανισμών που ήδη καταργήθηκαν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, ζήτησε από τις υπηρεσίες του ΙΚΑ την προσαρμογή των μηχανογραφικών συστημάτων και διαδικασιών, προκειμένου η κατάργηση των εργοδοτικών εισφορών να ισχύσει αναδρομικά από 1η Σεπτεμβρίου 2012.

Πρόκειται για την πρώτη σημαντική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, η οποία επιχειρείται στο πλαίσιο της ευρύτερης κυβερνητικής στρατηγικής για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την τόνωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 7,Σεπτέμβριος, 2012, 2:11 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr