Ο Δήμος Ορεστίδος συμμετέχει στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ.Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία το πρωί της Πέμπτης

Πάνος Κεπαπτσόγλου - Δήμαρχος Ορεστίδος

Μήνυμα του Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου προς τους πολίτες του Δήμου Ορεστίδος :

Αγαπητή συνδημότισσα, αγαπητέ συνδημότη

Ο Δήμος Ορεστίδος συμπαραστέκεται στον αγώνα της ΚΕΔΕ (Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων) ενάντια στις επιπλέον περικοπές στην χρηματοδότηση που έχουν οδηγήσει περισσότερους από 95 Δήμους σε ολόκληρη την Ελλάδα, αυτή τη στιγμή, στα πρόθυρα της ολοκληρωτικής κατάρρευσης.

Με πολύ κόπο και συνετή διαχείριση ο Δήμος Ορεστίδος κατάφερε πέρυσι να κρατήσει ανοιχτές τις σχολικές μονάδες, παρά τον παρατεταμένο χειμώνα και την απαγορευτική τιμή του πετρελαίου θέρμανσης.

Με τις νέες μειώσεις στην κρατική χρηματοδότηση είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει και φέτος να ανταποκριθεί τη στιγμή που οι τακτικές επιχορηγήσεις καλύπτουν μόνο το 80% των αναγκών πληρωμής των υπαλλήλων. Είναι αδύνατο να εξευρεθούν πόροι για να καλυφθούν οι υπόλοιπες τρέχουσες ανελαστικές δαπάνες του Δήμου μας.

Όταν το κράτος μας οδηγεί σε στάση πληρωμών, πως θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης όπως οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», τα ΚΑΠΗ, τα κοινωνικά παντοπωλεία και το ουσιαστικό έργο της Επιτροπής Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου;

Πως θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους οι υπηρεσίες καθαριότητας, κοινόχρηστου ηλεκτροφωτισμού, ύδρευσης και συντήρησης κοινόχρηστων χώρων;

Με τον τρόπο αυτό, το κράτος στερεί από εμάς τον κοινωνικό μας ρόλο άρα και τον βασικό λόγο ύπαρξης μας.

Αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα αλλά θεωρούμε άδικο το βάρος να πέσει στις πλάτες των δημοτών μας. Σε αυτόν τον αγώνα σας θέλουμε ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ.

Για τον λόγο αυτό καλούμε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου, των Κοινωνικών Δομών και των Νομικών Προσώπων καθώς και όλους τους δημότες στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012, στις 11:00 το πρωί έξω από το Δημαρχείο. Θα ακολουθήσει ειρηνική πορεία προς το κέντρο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ορεστίδος

Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Σεπτέμβριος, 2012, 5:15 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr