Πρόταση Κασαπίδη για τα γουνοφόρα ζώα. Διαβάστε την ολόκληρη

Συνάντηση του Γιώργου Κασαπίδη με το Γιώργο Δακή.

Την πρότασή του για την ανάπτυξη της εκτροφής των γουνοφόρων ζώων στη Δυτική Μακεδονία επέδωσε σήμερα στον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή ο βουλευτής Γιώργος Κασαπίδης.

Σε συνάντηση που είχαν για το θέμα αυτό στην Περιφέρεια, ο κ. Κασαπίδης παρουσίασε τα πλεονεκτήματα και τα οφέλη που προκύπτουν για την περιοχή μας, μετά την αλλαγή της νομοθεσίας για την ένταξη των γουνοφόρων ζώων στον κλάδο της κτηνοτροφίας και την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των σταυλικών εγκαταστάσεων και την υπογραφή της σχετικής ΚΥΑ.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κασαπίδης προς τον κ. Δακή, τόσο η Περιφέρεια όσο και οι Δήμοι των Π.Ε. οφείλουν να ολοκληρώσουν γρήγορα τις διαδικασίες χωροταξικού σχεδιασμού για τις νέες εκτροφές και θέματα που σχετίζονται με το περιβάλλον ως προς τη διαχείριση των λυμάτων και των πτωμάτων των εκτροφών αλλά και των βυρσοδεψείων και άλλων μονάδων επεξεργασίας, του αυξανόμενου αριθμού των δερμάτων που θα προκύπτουν τα επόμενα χρόνια.

Παράλληλα προτάθηκε από το βουλευτή Κοζάνης να πραγματοποιηθεί διαβούλευση γύρω από την πρόταση που κατατέθηκε, την οργάνωση και το συντονισμό της οποίας ν’ αναλάβει η Περιφέρεια.

Ο κ. Δακής συμφωνώντας με τη σημαντική προοπτική του κλάδου για τη Δυτική Μακεδονία και την πρόταση του κ. Κασαπίδη, τόνισε την ετοιμότητα στην οποία βρίσκεται η Περιφέρεια με σχετική μελέτη που διενεργεί για το σκοπό αυτό. Παράλληλα όρισε υπεύθυνο για τη διαβούλευση και τη διατύπωση της τελικής προτάσεως για την ανάπτυξη του κλάδου των γουνοφόρων το Γεν. Διευθυντή της Περιφέρειας κτηνίατρο κ. Πασχάλη Οικονομίδη, ο οποίος και παρευρίσκονταν στη συνάντηση των δύο αντρών.

Ο τελευταίος ορίστηκε ν’ αναλάβει την ευθύνη συγκρότησης και συντονισμού ομάδας εργασίας για τη διαβούλευση και τη διατύπωση της τελικής προτάσεως με ορίζοντα ολοκληρώσεως τα μέσα Οκτωβρίου.

Αυτό συμφωνήθηκε να γίνει εντός της εβδομάδας ώστε άμεσα να ξεκινήσει η ενημέρωση κα η διαβούλευση και στις τέσσερις Π.Ε. της Δυτικής Μακεδονίας με τη συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, εκπροσώπων των Ο.Τ.Α., των επιμελητηρίων και των φορέων των γουνοποιών και των εκτροφέων.

Γ.ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ – ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΓΟΥΝΟΠΟΙΪΑ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 11,Σεπτέμβριος, 2012, 5:26 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr