Ρυθμίσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης υπέρ απολυμένων

Διάταξη με την οποία πλέον οι απολυμένοι εργαζόμενοι που δικαιώνονται δικαστικά και ακυρώνεται η καταγγελία της σύμβασής τους θα επανέρχονται υποχρεωτικά στη θέση τους, περνάει οσονούπω το Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Αντώνης Ρουπακιώτης.

Ο ίδιος ο υπουργός χαρακτήρισε τα μέτρα ως ένα μικρό αντίδοτο στις δυσκολίες των καιρών στον εργασιακό στίβο, καθώς οι ρύθμιση λύνει δυο κομβικά ζητήματα του εργατικών διαφορών υπέρ των απολυμένων:

-Η πρώτη αναφέρει πως αν ακυρωθεί μία απόλυση, καθίσταται πλέον υποχρεωτική η επαναπρόσληψη του εργαζομένου από τον εργοδότη. Μέχρι σήμερα η δικαίωση του εργαζομένου σήμαινε καταβολή των μισθών για το διάστημα μέχρι να ολοκληρωθεί η νομική διαδικασία, αλλά όχι και επαναπρόσληψη. Συνήθως, μάλιστα, οι εργαζόμενοι επανέρχονταν με αγωγή ζητώντας να επιστρέψουν στη δουλειά τους, αλλά το αίτημα απορριπτόταν από το δικαστήριο με το αιτιολογικό ότι «θα έπρεπε όλο αυτό διάστημα που μεσολάβησε να βρει καινούργια δουλειά».

-Η δεύτερη αφορά ανάλογο μέτρο και στη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία ως γνωστόν ρυθμίζει προσωρινά (και) τις εργατικές διαφορές μέχρι τη συζήτηση της κύριας αίτησης του εργαζόμενου για να ακυρωθεί η απόλυσή του. Πλέον δίδεται η δυνατότητα στο δικαστήριο, αν πιθανολογήσει πως υπάρχει βάσιμη υπόνοια ότι θα ακυρωθεί τελικά η απόλυση, να διατάξει την προσωρινή επαναπρόσληψη του εργαζόμενου μέχρι να συζητηθεί η κύρια αίτηση.

«Ανάσα» στα ΜΜΕ

Το υπουργείο Δικαιοσύνης προχωρεί επίσης και σε μια ρύθμιση ανάσα για τα ΜΜΕ, καταργώντας το κατώτατο όριο των 300.000 ευρώ που προβλεπόταν ως αποζημίωση σε περίπτωση συκοφαντικής δυσφήμισης.

Είχαν προηγηθεί βέβαια αποφάσεις των Ανωτάτων Δικαστηρίων που έκριναν αντισυνταγματικό το μέτρο. Πλέον το δικαστήριο θα εκτιμά ελευθέρως το ποσό της αποζημίωσης που θα επιβάλλει.capital.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Σεπτέμβριος, 2012, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr