H εξίσωση που θα μας αλλάξει τα… πετρέλαια για το τίποτα!

Το τέλειο περιβάλλον για την προσέλκυση… Εσκιμώων θα διαθέτουν τα περισσότερα ελληνικά σπίτια τον φετινό χειμώνα, αφού η εξίσωση των φόρων στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσηςθα κάνει τα νοικοκυριά να μοιάζουν με ιγκλού.

Τον περυσινό χειμώνα, με την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα του ενός ευρώ ανά λίτρο, ήδη η θέρμανση είχε μετατραπεί σε πολυτέλεια.

Με την εκτόξευση της τιμής στα επίπεδα του 1,40-1,50 και τις εντεινόμενες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, η ανάγκη της θέρμανσης θα γίνει θηλιά στο λαιμό του Έλληνα.

Το ζήτημα παίρνει απειλητικές διαστάσεις στη βόρεια Ελλάδα, όπου ο χειμώνας αρχίζει τον Σεπτέμβριο και τελειώνει τον Μάιο, πόσο μάλλον όταν μιλάμε για περιοχές υψηλής ανεργίας.

Η προοπτική που εξοργίζει με το συγκεκριμένο προκλητικό μέτρο είναι ότι ουσιαστικά δεν πρόκειται να αποφέρει κέρδη στα άδεια κρατικά ταμεία.

Όπως οι δρόμοι στα ελληνικά αστικά κέντρα έχουν αδειάσει από αυτοκίνητα, εξαιτίας της πανάκριβης βενζίνης, έτσι και οι καυστήρες θα χρησιμεύσουν ως… κουμπαράδες (αν έμενε και κάτι για αποταμίευση).

Όταν η σίτιση και η πληρωμή πάγιων εξόδων γίνεται με δυσκολία, η θέρμανση θα περάσει σε δεύτερη μοίρα.

Όταν μιλάμε και για ηλικιωμένα άτομα ή για ανθρώπους με προβλήματα υγείας, το κρύο είναι πολύ πιθανό να αποβεί μοιραίο.

Την τρόικα δεν την ενδιαφέρει ο ανθρώπινος παράγοντας, όπως έχει αποδείξει σε πλήθος χωρών όπου εφάρμοσε το περιβόητο πρόγραμμά της (το ΔΝΤ κυρίως). Όμως την κυβέρνηση θα πρέπει να την ενδιαφέρει, αφού πρόκειται για ένα μέτρο που θα αυξήσει την κοινωνική δυσαρέσκεια, χωρίς ουσιαστικά να έχει ανάλογο αντίκρυσμα από ταμειακής άποψης.

Πρόκειται για μείζον πολιτικό ζήτημα και οι κυβερνώντες θα πρέπει να αναλάβουν πολύ σοβαρά τις ευθύνες τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, αφού αφορά το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού.

Στην Ελλάδα του 2012 η οικιακή θέρμανση θα μετατραπεί σε απόλαυση για λίγους. Η ύφεση βαθαίνει και το πισωγύρισμα σε «σκοτεινές» δεκαετίες συνεχίζεται…parapolitika.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 18,Σεπτέμβριος, 2012, 10:53 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr