Από 25/9 η καταβολή της επιστροφής του ειδικού φόρου κατανάλωσης στους αγρότες

Την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης.
Εκτενή αναφορά στο νέο μοντέλο γεωργίας που κατά κύριο λόγο θα πρέπει να στηρίζεται στην ονομασία προέλευσης των αγροτικών προϊόντων χωρίς τη χρήση φυτοφαρμάκων, παρουσίασε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης, κατά τη διάρκεια του φόρουμ πολιτών που διοργάνωσε χθες το βράδυ στη Δράμα το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα με θέμα: «Περιφερειακές πολιτικές και πολιτικές συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, απέναντι στην οικονομική κρίση».
Ο κ. Τσαυτάρης ανακοίνωσε, από τη Δράμα, ότι την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου θα αρχίσει η καταβολή της επιστροφής, σε όλους τους αγρότες, του ειδικού φόρου κατανάλωσης. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας του, τόνισε την ανάγκη εξειδίκευσης της ελληνικής γεωργίας επισημαίνοντας ότι μόνο έτσι μπορεί να γίνει ανταγωνιστική, παράγοντας προϊόντα που πιθανόν να μην είμαι φθηνά αλλά θα διαθέτουν συγκριτικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων αγροτικών προϊόντων που παράγονται σε ευρωπαϊκές ή άλλες χώρες.
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα ότι οι Έλληνες γεωργοί θα μπορούν να παράγουν σιτάρι με χαμηλή γλουτένη που θα απευθύνεται σε όσους έχουν ζαχαρώδη διαβήτη, αλλά και αγροτικά προϊόντα όπως ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που θα απευθύνονται σε καταναλωτές με καρδιοαγγειακές παθήσεις.
Ο ευρωβουλευτής Θόδωρος Σκυλακάκης, που ήταν ένας εκ των ομιλητών του φόρουμ πολιτών, αναφέρθηκε στο μέλλον των αγροτικών συνεταιρισμών επισημαίνοντας ότι, οι συνεταιρισμοί στην Ελλάδα έχουν αποτύχει με τη σημερινή μορφή τους, οπότε κρίνεται απαραίτητη η αναδιοργάνωσή τους, πάνω σε νέα βάση, με μια νέα δομή ικανή να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες των νέων αγροτών.
Νωρίτερα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θεμελίωσε το νέο Κέντρο Σίτισης της Ιεράς Μητροπόλεως Δράμας που ανεγείρεται πλησίον του ιερού ναού της Αγίας Τριάδας. Τον αγιασμό τέλεσε ο μητροπολίτης Δράμας κ.κ. Παύλος ο οποίος είπε ότι το Κέντρο θα λειτουργεί ως ένα καθημερινό τραπέζι αγάπης στο οποίο θα σιτίζονται εμπερίστατοι και μοναχικοί άνθρωποι που έχουν ανάγκη από ένα πιάτο φαγητό.
Ο κ. Τσαυτάρης με πολύ μεγάλη συγκίνηση θυμήθηκε τα παιδικά χρόνια του στη Δράμα και τόνισε ότι είναι σημαντικό σε εποχές δύσκολες, όπως αυτή που διανύουμε, όσοι έχουν ανάγκη να μπορούν να βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό μαζί με την ανάλογη φροντίδα και αγάπη.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Σεπτέμβριος, 2012, 12:57 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΓΡΟΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr