ΦΟΡΟ ΣΤΟ «ΜΑΥΡΟ» ΧΡΗΜΑ ΠΟΥ ΦΥΓΑΔΕΥΤΗΚΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Φόρο 30% στις «μαύρες» καταθέσεις που «φυγαδεύτηκαν» με εμβάσματα στις τράπεζες του εξωτερικού την περίοδο 2009-2011 σχεδιάζει να επιβάλει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να ενισχύσει άμεσα τα ταμεία του με «ζεστό» χρήμα.Το ΣΔΟΕ και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων επισπεύδουν τις διαδικασίες ελέγχου και διασταυρώσεων κατά προτεραιότητα στους 3.000 Έλληνες που έδωσαν εντολές για εμβάσματα ύψους άνω του 1.000.000 ευρώ το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Τα συνολικά ποσά που έβγαλαν από τη χώρα οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι υπερβαίνουν τα 7,5 δισ. ευρώ. «Θέλουμε άμεσα έσοδα», αναφέρουν χαρακτηριστικά στελέχη του ΣΔΟΕ και για τον σκοπό αυτό ξεκινούν εκτεταμένοι έλεγχοι. Συγκεκριμένα, το σχέδιο για εισπράξεις-εξπρές από τις «μαύρες» καταθέσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει: Η ΓΓΠΣ αναλαμβάνει να διασταυρώσει τα ποσά που εστάλησαν στο εξωτερικό με τα ποσά που δηλώθηκαν στις φορολογικές δηλώσεις ώστε να εντοπισθούν περιπτώσεις αδήλωτων εισοδημάτων ή ακόμη και «μαύρο» χρήμα από παράνομες δραστηριότητες.Σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνεται διαφορά μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των εμβασμάτων, τότε αυτομάτως η ΓΓΠΣ θα εκδίδει σημείωμα-ειδοποιητήριο, το οποίο θα αποστέλλεται στον φορολογούμενο. Με το σημείωμα-τελεσίγραφο του υπουργείου Οικονομικών, ο φορολογούμενος-μεγαλοκαταθέτης του εξωτερικού θα έχει τρεις επιλογές: Πρώτον, να δικαιολογήσει τη διαφορά που προκύπτει μεταξύ των δηλωθέντων εισοδημάτων και των καταθέσεων που έβγαλε στο εξωτερικό. Οσοι καταφέρουν να δικαιολογήσουν τη διαφορά δεν θα αντιμετωπίσουν κανένα απολύτως πρόβλημα. Δεύτερον, να καταβάλει φόρο επί της διαφοράς, η οποία θεωρείται αδήλωτο εισόδημα. Πάνω στο εισόδημα αυτό εξετάζεται να επιβληθεί φόρος της τάξεως του 30% αν και στο υπουργείο Οικονομικών ορισμένοι επιμένουν ότι θα πρέπει να φορολογηθεί με βάση την ισχύουσα φορολογική κλίμακα και με συντελεστές που φθάνουν μέχρι και 45%. Οι φορολογούμενοι που δεν θα μπορούν να δικαιολογήσουν με τα εισοδήματά τους τις «μαύρες» καταθέσεις και θα πληρώσουν τον φόρο που θα τους επιβληθεί, θα «καθαρίσουν» μια και καλή με την εφορία. Τρίτον, να μην πληρώσει το φόρο για τα ποσά των καταθέσεων που δεν μπορεί να δικαιολογήσει από τα εισοδήματά του και να παραπεμφθεί στην Αρχή για το ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος. Στην περίπτωση αυτή, αντιμετωπίζει αυστηρές ποινές κακουργηματικού χαρακτήρα, από δέκα έως είκοσι χρόνια κάθειρξης, τεράστιες χρηματικές ποινές που φτάνουν έως τα 2.000.000 ευρώ, δήμευση περιουσιακών στοιχείων, αποζημίωση του Δημοσίου και τσουχτερά διοικητικά πρόστιμα.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 23,Σεπτέμβριος, 2012, 2:13 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr