Παρέμβαση του Εργατικού Κέντρου Καστοριάς για το πετρέλαιο θέρμανσης

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ – 

Το Εργατικό Κέντρο. είναι, κάθετα, αντίθετο στη εξίσωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, με την τιμή του πετρελαίου κίνησης:

 • Η αδυναμία της Πολιτείας να ελέγξει το λαθρεμπόριο των καυσίμων δεν επιτρέπεται να «φορτώνεται», στις πλάτες των εργαζομένων και ανέργων, που χρησιμοποιούν πετρέλαιο θέρμανσης. Εκτός από άδικο μέτρο, είναι και αναποτελεσματικό, οικονομικά, γιατί το «λαθρεμπόριο» πετρελαίου θέρμανσης είναι ένα μόνο μέρος του συνόλου του προβλήματος του λαθρεμπορίου καυσίμων. Μπορεί να σταματήσουμε τη χρήση πετρελαίου θέρμανσης, για κίνηση, πώς θα αντιμετωπιστούν, όμως, το λαθρεμπόριο του ναυτιλιακού πετρελαίου και οι παράνομες εξαγωγές και επανεισαγωγές πετρελαίου, που όλοι οι εμπλεκόμενοι, στη διακίνηση πετρελαίου, παραδέχονται, καταγγέλλουν, αλλά δεν αντιμετωπίζουν;
 • Με δεδομένη τη φοροδιαφυγή (οι χαμηλοσυνταξιούχοι δηλώνουν υψηλότερα εισοδήματα, από μεγάλους επαγγελματίες – 65 δις δήλωσαν οι μισθωτοί και μόνον 3,5 δις οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών), καλούνται και πάλι, οι καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, αυτοί που είναι ειλικρινείς και έχουν φορολογική συνείδηση, να πληρώσουν τον επιπλέον φόρο, ενώ οι φοροκλέφτες θα λάβουν και επίδομα θέρμανσης. Δηλαδή, θα επιβραβευτεί, για ακόμη μια φορά η φοροδιαφυγή.
 • Οι ειλικρινείς καταναλωτές των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, που έχουν πλέον εξουθενωθεί, από τις αυξήσεις των φόρων, τις αυξήσεις των τιμών, τις έκτακτες εισφορές κ.λπ., κινδυνεύουν, με ενεργειακή ένδεια. Δεν είναι δίκαιο να καταδικάζουμε, σε ψύχος, καμία ομάδα πολιτών, με ολέθρια αποτελέσματα, ακόμα και για τη ζωή.
 • Στις περισσότερες χώρες της Ε.Ε. ισχύουν διαφορετικές τιμές, για το πετρέλαιο θέρμανσης και το πετρέλαιο κίνησης. Γιατί η Ελλάδα πρέπει να έχει μια τιμή και μάλιστα απλησίαστη, για τους πολλόυς;

Επίσης αξίζει να σημειωθεί και η ιδιαιτερότητα της κατάστασης, στον Νομό μας, η οποία οφείλεται στα παρακάτω:
  1. Στο γεγονός ότι ο Νομός Καστοριάς είναι ορεινός & παραμεθόριος και χαρακτηρίζεται προβληματική περιοχή με το μεγαλύτερο ποσοστό ανέργων.
  2.   Στις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες που επικρατούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου και η οποία είναι μεγάλη σε διάρκεια ( 7 – 8 μήνες ).

Τέλος για να μη ζήσουμε φαινόμενα άλλων ευρωπαϊκών χωρών, όπου ανακαλύπτονται συνανθρωποί μας, κυρίως, υπερήλικες, νεκροί, μέσα στα σπίτια τους, από έλλειψη θέρμανσης, ζητούμε : από όλους αυτούς που εξέλεξε ο Λαός της Καστοριάς ( Περιφερειάρχη – Δημάρχους και Βουλευτές ), να αναλάβουν πρωτοβουλίες, να συντονίσουν τον κόσμο και να προβούν σε όλες τις ενέργειες, που θα έχουν σαν αποτέλεσμα να αποτρέψουν την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης για το Νομό μας.


ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ Ε Κ Κ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

ΜΑΛΕΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΟΥΣΙΑΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 24,Σεπτέμβριος, 2012, 8:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr