Καλλικράτης και στα νοσοκομεία – Στην λίστα, Καστοριά-Γρεβενά

Περισσότερα από 50 νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα συγχωνεύονται και αλλάζουν χρήση, ενώ κλείνουν 631 κλινικές και 10.400 κρεβάτια, τα περισσότερα από τα οποία είναι ανενεργά.
Πρόκειται κυρίως για νοσοκομεία της περιφέρειας που ουσιαστικά υπολειτουργούν, χωρίς προσωπικό και τεχνολογικό εξοπλισμό.
Εξετάζεται και το ενδεχόμενο να κλείσουν κάποια πολυιατρεία του ΙΚΑ που υπολειτουργούν και οι γιατροί να μεταφερθούν για να ενισχύσουν τα Κέντρα Υγείας και  μονάδες του ΕΣΥ.
Στην εισήγηση της Επιτροπής Νοσοκομείων προς τουν υπουργό Υγείας κ. Λυκουρέντζο, περιλαμβάνονται τα εξής : στην Αττική δημιουργούνται 11 νοσοκομεία κορμός, τα ΚΑΤ, Λαικό, Κοργιαλένειο, Ευαγγελισμός, Γ.Γεννηματάς, Ιπποκράτειο, Ελπίς, Σισμανόγλειο, Αγία Όλγα, Σωτηρία, Αγ. Σάββας και τα παιδιατρικά νοσοκομεία.
Ορισμένα δε από τα νοσοκομεία έχει προταθεί να ενοποιηθούν ή να αλλάξουν ταυτότητα, αποκτώντας μια εξειδίκευση στην παροχή υπηρεσιών και αυτά είναι των Γρεβενών, Μποδοσάκειο, Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας, Λιβαδειάς, Θήβας, Κοζάνης, Μαμάτσειο, Βενιζέλειο, Κατερίνης, Κυπαρισσίας, Καστοριάς, Μεσολογγίου, Χατζηκώστα, Κύμης, Πρέβεζας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 25,Σεπτέμβριος, 2012, 9:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr