Νέα παρέμβαση από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης

Επανερχόμαστε στο καυτό πρόβλημα της εξίσωσης του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης, μετά τις τραγελαφικές κινήσεις της Κυβέρνησης, όπου ακόμη… συζητάνε για το ποιος, που, πότε και γιατί θα πάρει αυτό το πενιχρό χαρτζιλίκι-επίδομα θέρμανσης το οποίο θα μας κάνει τη χάρη ο Υπουργός Οικονομικών να το δώσει, αφού βέβαια πάρει την άδεια από την τρόικα και τον τοπικό gaulaiter-επιτηρητή κο. Ράϊχενμπαχ.
Με δεδομένο το ότι σε 15-20 μέρες θα ξεκινήσει (;) η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης και η θερμοκρασία στην περιοχή μας θα αρχίσει να πέφτει, θεωρούμε ότι πλέον αυτό που μετράει είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια, από αυτά χορτάσαμε.
Χορτάσαμε από… τιμές λαϊκής αγοράς πριν τις εκλογές, από τους υποψηφίους βουλευτές των άλλων κομμάτων. Τι να πρωτοθυμηθούμε, η κα. Αντωνίου σαν τελάλης στο παζάρι του Σουλεϊμάν, έβγαινε στα κανάλια και τα ραδιόφωνα και έλεγε για 0,90 € το λίτρο. Ο κός. Διαμαντόπουλος, ακόμη πιο φτηνός, έλεγε για 0,60 € το λίτρο. Κάτι άλλοι γραφικοί του τηλε-κόμματος το κατέβαζαν ακόμη πιο κάτω… ψηφίστε μας και θα βάλουμε τα μέσα να το πάμε το πετρέλαιο στα 0,40 € το λίτρο.

 

Χορτάσαμε και μετεκλογικά από τις βαρύγδουπες δηλώσεις του κου. Πετσάλνικου ο οποίος από τη ραστώνη του δικηγορικού του γραφείου πλέον, μας ανακοίνωσε ότι κανονικά το επίδομα θέρμανσης πρέπει να είναι 1.500 ευρώ αλλά η «κακή» κυβέρνηση της Ν.Δ. δεν το δίνει. Μιλάει ο θιασώτης του «λεφτά υπάρχουν» και του «ναι σε όλα», το θράσος του ξεπερνάει τα όρια της πρόκλησης !!!
Όλα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά της ελαφρότητας με την οποία προεκλογικά τα κόμματα αντιμετώπισαν το ζήτημα της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης λόγω της εξίσωσης του ΕΦΚ με το πετρέλαιο κίνησης.
Η Χρυσή Αυγή σε συνεργασία με την Τ.Ο. Καστοριάς, υπεύθυνα και τεκμηριωμένα έκανε τις παρακάτω ενέργειες (και δεν αναμάσησε κούφια προεκλογικά λόγια):
Ο βουλευτής Σερρών του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή, κος. Ματθαιόπουλος Αρτέμιος στις 31.07.2012 έκανε σχετική επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων όπου ζητήσαμε από τους αρμόδιους Υπουργούς να μας πουν τι μέτρα προτίθενται να λάβουν σχετικά με το ζήτημα. Θεωρούμε ότι το «επίδομα θέρμανσης» που δρομολογεί η Κυβέρνηση δεν λύνει το πρόβλημα. Άλλωστε οι περίφημες γεωγραφικές ζώνες, οι δαιδαλώδεις διαδικασίες για τα δικαιολογητικά που χρειάζονται και τα ποσά που σχεδιάζει να δώσει σαν επίδομα είναι επιεικώς ανεπαρκή.
Ενδεικτικά προτείναμε τις παρακάτω λύσεις:
–       Έκπτωση στον ΕΦΚ για πετρέλαιο που αποδεδειγμένα χρησιμοποιείται για οικιακή χρήση ή επαγγελματική χρήση μικρής κλίμακας.
–       Επιδότηση και διαδικασίες εξπρές για αλλαγή καυστήρων και χρήση εναλλακτικών καυσίμων για θέρμανση.
–       Μελέτες για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στην περιοχή μας.
–       Μελέτες για επέκταση του δικτύου της Τηλεθέρμανσης από την Πτολεμαϊδα.
Τα αρμόδια υπουργεία και οι υπηρεσίες του απάντησαν, στις 23.08.2012 σε όλα τα ερωτήματα-προτάσεις μας περιληπτικά ως εξής:
Όσον αφορά τυχόν έκπτωση ή εξαίρεση της περιοχής μας από τον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης δεν το συζητάει το Υπουργείο Οικονομικών και επιμένει στο διαβλητό τρόπο χορήγησης του πενιχρού επιδόματος θέρμανσης.
Για επιδότηση αλλαγής καυστήρων και εναλλακτικούς τρόπους θέρμανσης τα αρμόδια Υπουργεία μας παραπέμπουν στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον» όπου και εκεί οι διαδικασίες είναι χρονοβόρες, δαιδαλώδεις και οι προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα είναι αυστηρές και το κόστος αρκετά μεγάλο.
Για την επέκταση του δικτύου Φυσικού Αερίου στη Δυτική Μακεδονία χρειάζεται σχεδόν μια 5ετία για τις σχετικές μελέτες και τις διακρατικές συμφωνίες διότι το δίκτυο θα επεκταθεί προς Ιταλία και θα περάσει από την περιοχή μας. Πάει πολύ προς το μέλλον δηλαδή.
Για την επέκταση του δικτύου Τηλεθέρμανσης από την Πτολεμαϊδα, αρμόδιοι είναι ο Δήμος Εορδαίας και η εταιρία που διαχειρίζεται την Τηλεθέρμανση. Με δεδομένο ότι έχει «κλειδώσει» η επέκταση προς Φλώρινα μέσω ΕΣΠΑ, θεωρούμε ότι και για την Καστοριά μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο αρκεί οι τοπικοί φορείς να ξυπνήσουν και να το διεκδικήσουν.
Τέλος επισημαίνουμε ότι πέρα από το πρόβλημα για τον φετινό χειμώνα, στην Καστοριά κάθε χρόνο θα έχουμε βαρύ χειμώνα, άρα εκτός από βραχυπρόθεσμες λύσεις πρέπει να κοιτάξουμε και στο εγγύς μέλλον για καλύτερους και οικονομικότερους τρόπους θέρμανσης σε βάθος 3ετίας ή 5ετίας.
Τελειώνοντας πρέπει να πούμε ότι κανείς μας δεν έχει τη δύναμη από μόνος του, είτε είναι τοπικός φορέας, είτε Βουλευτής, είτε πολιτικό κόμμα, είτε συνδικαλιστικό όργανο κλπ. να δώσει λύση. Όλοι μαζί όμως μπορούμε να καταφέρουμε πολλά και κυρίως να διεκδικήσουμε σθεναρά το δίκαιο των αιτημάτων μας.
Το δικαιότερο είναι να μην ισχύσει φέτος η εξίσωση του ΕΦΚ ή να δοθεί από την Κυβέρνηση ένα γενναίο επίδομα θέρμανσης με αδιάβλητους και απλούς όρους.
Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε όλους τους συμπολίτες μας σε ένα ενιαίο μέτωπο, ακομμάτιστο, αχρωμάτιστο, να λάβουμε μέρος στο παν-καστοριανό συλλαλητήριο και να διαδηλώσουμε την αντίθεση μας στο άδικο αυτό μέτρο που θα πλήξει όλους μας, διότι στην κυριολεξία θα θρηνήσουμε νεκρούς από τον παγετό φέτος.
Στα παρακάτω links μπορείτε να βρείτε όλα τα έγγραφα από την επερώτηση του Βουλευτή μας και τις απαντήσεις που έλαβε.
http://www.hellenicparliament.gr/images/mime/pdf.phttp://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/c0d5184d-7550-4265-8e0b-078e1bc7375a/7685319.pdf (Επερώτηση Χρυσή Αυγής)
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7696509.pdf
(Απάντηση 1)
http://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/67715b2c-ec81-4f0c-ad6a-476a34d732bd/7695436.pdf(Απάντηση 2)

Τ.Ο. Καστοριάς, Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Σεπτέμβριος, 2012, 8:43 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Νέα παρέμβαση από την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ για την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης”

 1. skoteiniaa

  ‘θα θρηνησουμε νεκρους απο το παγετο φετος ‘
  επερωτηση μονο για ελληνες η και για τους αλλοδαπους
  οχι τιποτα αλλο αλλα για το αιμα αλλα ειπωθηκαν και δε μιλησαμε για τυχον νεκρους
  και για να κλεισω το ντεμεκ ανθρω-πειστικο υφος των νεοναζι ο νεκρος ειναι νεκρος και ο θρηνος ειναι ο ιδιος για ολους τους ανθρωπους

 2. Dimitris

  Πολυ ωραια κ τεκμηριωμενη η αντιδραση της χρυσης αυγης. Καιρος να πουμε τα συκα-συκα κ τη σκαφη-σκαφη οσο κ αν δυσαρεστει μερικους…

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr