Γενική απεργία!

H συμμετοχή των ένστολων (στρατιωτικοί και σώματα ασφαλείας) στο συλλαλητήριο αλλά και η απόφαση των επαγγελματοβιοτεχνών να κλείσουν τα καταστήματά τους, θα στείλει στην κυβέρνηση και την Τρόικα – σύμφωνα με τα συνδικάτα- το ηχηρό μήνυμα ότι η αγανάκτηση έχει πλέον παλλαϊκά χαρακτηριστικά και η κοινωνία σύσσωμη αποκρούει τα σκληρά, άδικα και αναποτελεσματικά μέτρα.

Ενδεικτικό είναι ότι ακόμα και οι βενζινοπώλες έχουν εξαγγείλει ότι θα κλείσουν τα πρατήρια τους, κάτι που έχει συμβεί λίγες φορές στο παρελθόν και μόνο για κλαδικά τους αιτήματα. Η γενική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και ξεκίνησε ήδη από τα μεσάνυχτα θα παραλύσει τη χώρα για 24 ώρες.

Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ οργανώνουν στις 11 π.μ. κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στο Πεδίο του Αρεως και πορεία στη Βουλή ενώ στις 11.30 π.μ. πραγματοποιεί στην Ομόνοια χωριστή συγκέντρωση το ΠΑΜΕ.

Οι εκπρόσωποι συνδικάτων εκτός από τις περικοπές θα καταγγείλουν και τη φορολογική επέλαση κατά των μισθωτών και συνταξιούχων καθώς σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η φορολογική επιβάρυνση μισθωτών και των συνταξιούχων με 70 δις έναντι των ελεύθερων επαγγελματιών που επιβαρύνθηκαν με 3,5 δισ. επιβεβαίωσε ότι το φορολογικό σύστημα είναι άνισο και οι πολιτικοί εξακολουθούν να δείχνουν προκλητική ανοχή στην φοροδιαφυγή και φοροκλοπή.

Εκτός από τα συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας και στις μεγάλες πόλεις, δεν αποκλείεται οι κινητοποιήσεις να περιλαμβάνουν και αιφνιδιαστικές καταλήψεις σε υπουργεία, Οργανισμούς και ΔΕΚΟ.

Το ποσοστό συμμετοχής των απεργών θα είναι καθοριστικό για την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Τα συνδικάτα προσδοκούν οι απεργίες και οι καταλήψεις να έχουν διάρκεια αλλά αυτό εξαρτάται από τη μαζικότητα των συγκεντρώσεων. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ από το 2009 που ξεκίνησε η κρίση έχουν πραγματοποιηθεί 26 γενικές απεργίες, αριθμός που ξεπερνάει κατά πολύ τις αντίστοιχες κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν σε Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία και Ισπανία.protothema.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Σεπτέμβριος, 2012, 9:08 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr