» Πόλεμος » τα μέτρα που παίρνουν Σαμαράς,Βενιζέλος,Κουβέλης ισοπεδώνουν την χώρα. Δείτε τα μέτρα αναλυτικά, η Ελλάδα αλλάζει και πάλι, μας έχουν διαλύσει…….

Περικοπές 10,5 δισ. ευρώ σε βάθος διετίας και συνολικά 11,5 δισ. ευρώ στην τετραετία 2013 – 2016 παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο στους αρχηγούς των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση. Ο «λογαριασμός» του 2013 είναι ιδιαίτερα οδυνηρός: Περιλαμβάνει περικοπές δαπανών 7,5 δισ. ευρώ, άλλα 3 δισ. ευρώ καταγράφονται στο 2014 και μόνο 1 δισ. ευρώ είναι τα μέτρα που θα μπουν την επόμενη διετία. Συνολικά το πακέτο σε βάθος τετραετίας φτάνει στα 14,5 δισ. ευρώ και όχι στα 13,5 δισ. ευρώ που ξέραμε μέχρι πρότινος.

* Στο πακέτο των συντάξεων που φτάνει στα 4,8 δισ. ευρώ περιλαμβάνεται η αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης στα 67 έτη, η κατάργηση των δώρων των κυρίων και επικουρικών συντάξεων που θα γίνει το 2013, όπως και η περικοπή στα εφάπαξ. Τελικά περιλαμβάνεται η μείωση της κύριας σύνταξης του ΟΓΑ κατά 30 ευρώ και το «μαχαίρι» στις συντάξεις των άγαμων θυγατέρων.

* Στους μισθούς οι περικοπές φτάνουν στο 1,5 δισ. ευρώ με την κατάργηση των δώρων να έρχεται από το 2013 όπως και η περικοπή των ειδικών μισθολογίων. Η διαθεσιμότητα των 15.000 δημοσίων υπαλλήλων επεκτείνεται έως και το 2016 και από αυτή αναμένεται να προέλθουν λίγα περισσότερα από 150 εκατ. ευρώ. Προβλέπεται επίσης, κατάργηση επιδομάτων παραγωγικότητας και μείωση επιδομάτων των θέσεων ευθύνης στο δημόσιο και νέες μισθολογικές αλλαγές στο στενό δημόσιο.

* Από την περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων προβλέπεται να εξοικονομηθούν περίπου 800 εκατ. ευρώ. Μεγάλο είναι το μαχαίρι στα οικογενειακά επιδόματα, ενώ έρχεται κατάργηση του ΕΚΑΣ για αυτούς που είναι κάτω των 65. Επίσης, προβλέπεται: περικοπή παροχών προς τους αγρότες, συντάξεων ανασφάλιστων, κατάργηση των εποχικών επιδομάτων ανεργίας και περικοπή των ειδικών επιδομάτων ανεργίας, ψαλίδι και στο επίδομα μετακίνησης σε νεφροπαθείς.

* Στην υγεία οι  περικοπές φτάνουν στο 1,5 δισ. ευρώ και προέρχονται κυρίως από τα φάρμακα, από την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, από τη μείωση των δαπανών σε νοσοκομεία και ΕΟΠΥΥ, από τη συγχώνευση νοσοκομείων και από την αύξηση των εισφορών των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ.

* Από τις ΔΕΚΟ, από παρεμβάσεις σε άμυνα, παιδεία, ΟΤΑ και αναδόμηση του δημοσίου τομέα υπολογίζεται πως θα προέλθουν περίπου 3 δισ. ευρώ. Μόνο από τις ΔΕΚΟ υπολογίζεται ότι θα εξοικονομηθούν περί τα 500 εκατ. ευρώ και θα προέλθουν κυρίως από την αναδόμηση των εταιρειών του δημοσίου, την ένταξή τους στο ενιαίο μισθολόγιο, και τη μείωση της επιχορήγησής του από το κράτος. Από το στενό δημόσιο προβλέπεται μεταξύ άλλων περικοπή ΠΔΕ κατά 300 εκατ. ευρώ και μείωση κατά 25% των λειτουργικών δαπανών υπουργείων.

Στους ΟΤΑ προβλέπονται μεταξύ άλλων εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε σχολεία και σε άλλες μονάδες, η ανάθεση των σκουπιδιών σε ιδιώτες και η μείωση του ΣΑΤΑ.

Στην παιδεία μεταξύ άλλων προβλέπονται συγχωνεύσεις μονάδων και επιβολή διδάκτρων στους μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Στην άμυνα ο απολογισμός είναι σχετικά «φτωχός» στα περίπου 250 εκατ. ευρώ και προέρχεται κυρίως από ακύρωση συμβάσεων.

Ερχονται και 3 δισ. ευρώ από φόρους

Στα μέτρα που προτείνει το υπουργείο Οικονομικών για να βρεθούν επιπλέον έσοδα 3 δισ. ευρώ σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνονται:

– Αύξηση της φορολόγησης στους τόκους των καταθέσεων στο 15% από 10% που ισχύει σήμερα.

– Εξίσωση φορολογίας πετρελαίου κίνησης με αυτόν του υγραερίου κίνησης.

– Αύξηση της φορολόγησης του καπνού.

– Μείωση του συντελεστή ΦΠΑ εστίασης αλλά με αντιστάθμισμα την καθιέρωση τέλους το οποίο θα καταβάλλουν τα εστιατόρια που επιτρέπουν το κάπνισμα.

– Φορολόγηση έως 4% στα VLT του ΟΠΑΠ.

– Κατάργηση του επιπλέον αφορολόγητου μισθωτών και συνταξιούχων που έχουν τέκνα

– Σε ό,τι αφορά τους ελεύθερους επαγγελματίες που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών εντάσσονται στην φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων.

– Σχετικά με τους ανώτατους φορολογικούς συντελεστές καταργούνται και δημιουργείται ενιαίος συντελεστής για τους υφιστάμενους 26 – 45% ίσος με 35% στην φορολογία εισοδήματος.

– Μείωση ΦΠΑ αγροτών στο 6%.

– Αύξηση του ορίου των εισφορών των παλαιών ασφαλισμένων στο ΙΚΑ στο ίδιο επίπεδο με αυτό που αποδίδουν οι νέοι ασφαλισμένοι.

πληροφορίες capital.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Σεπτέμβριος, 2012, 9:23 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr