Γρεβενά: Υπεξαίρεσαν 18.500 ευρώ από τις φυλακές – Άφαντος ο λογιστής

Το ποσό των 18.500 ευρώ που… εξαφανίστηκαν από το ταμείο των δικαστικών φυλακών Φελίου Γρεβενών, καθώς και τους δράστες της περίεργης υπεξαίρεσης, αναζητούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.

Πρόκειται για χρήματα των κρατουμένων, διαχειριστής των οποίων ήταν ο λογιστής των φυλακών, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες εξαφανίστηκε και δεν ανταποκρίθηκε στην υποχρέωση που είχε να υποβάλει απολογητικό υπόμνημα στο ΣΔΟΕ σχετικά με το οικονομικό έλλειμμα που εμφανίστηκε.

Από τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από έλεγχο που διενεργήθηκε στο ταμείο του σωφρονιστικού καταστήματος από τον ίδιο τον διευθυντή και τον διαχειριστή, «μύριζε» η απάτη της υπεξαίρεσης, ωστόσο δεν κατέστη δυνατόν να προσδιοριστεί το ακριβές ποσό. Η διεύθυνση των φυλακών έκανε αναφορά στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο ανέθεσε τον έλεγχο της υπόθεσης στο ΣΔΟΕ.

Κλιμάκιο της Οικονομικής Επιθεώρησης μετέβη στις φυλακές Γρεβενών και έκανε εξονυχιστικό έλεγχο σε όλα τα παραστατικά. Διαπίστωσε ότι το έλλειμμα είναι της τάξεως των 18.500 ευρώ, χρήματα τα οποία είναι των κρατουμένων, αλλά αυτοί τα παραδίδουν για φύλαξη, παίρνοντας όσα τους χρειάζονται για τα ατομικά τους έξοδα.

Παράλληλα, ο διαχειριστικός έλεγχος επικέντρωσε τις έρευνες σε τρία πρόσωπα που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση: στον λογιστή του σωφρονιστικού καταστήματος Φελίου, στον πρώην διαχειριστή και στον προϊστάμενο Οικονομικού των φυλακών. Να σημειωθεί ότι ο δεύτερος κάνει χρήση γονικής άδειας ενός έτους και δεν βρίσκεται στην υπηρεσία, ενώ ο τρίτος ζήτησε και πήρε μετάθεση στις φυλακές Διαβατών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr, ο πρώτος, από την περασμένη Δευτέρα, εξαφανίστηκε από προσώπου γης, δεν προσέρχεται στην υπηρεσία, δεν απαντά στο τηλέφωνο και δεν βρέθηκε στο σπίτι του, όπου αναζητήθηκε. Η περίεργη εξαφάνιση σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έστειλε μέχρι την περασμένη Δευτέρα που είχε προθεσμία, το απολογητικό υπόμνημα που του ζήτησε το ΣΔΟΕ, επιβαρύνουν ακόμη περισσότερο τη θέση του λογιστή των φυλακών.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Σεπτέμβριος, 2012, 12:17 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr