Έκτακτη σύσκεψη στο γραφείο Σαββόπουλου για την ανεξέλεγκτη παράνομη υλοτομία

Σύσκεψη με στόχο την καλύτερη δυνατή συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, ώστε να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το φαινόμενο της παράνομης υλοτομίας στη Δυτική Μακεδονία, πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, κ. Ηλία Θεοδωρίδη.
Στη σύσκεψη, συμμετείχαν εκτός από τον κ. Σαββόπουλο, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Φυσικού Περιβάλλοντος, Πασχάλης Χαρούμενος, η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, ο Αστυνομικός Διευθυντής Δυτικής Μακεδονίας και οι Αστυνομικοί Διευθυντές, ο προϊστάμενος του Σ.Δ.Ο.Ε. / Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμαρχος Νεστορίου και Αντιδήμαρχοι των Δήμων Καστοριάς και Ορεστίδος, ο Γενικός Διευθυντής Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, ο Διευθυντής Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών,  και οι προϊστάμενοι των Διευθύνσεων Δασών και δασαρχείων της Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων τόνισε ότι: «Υπάρχουν τρεις άξονες στους οποίους πρέπει να σταθούμε. Πρώτον, η αύξηση της παράνομης λαθροϋλοτομίας από Αλβανούς που παραβιάζοντας τα σύνορα, αποψιλώνουν τα ελληνικά δάση. Δεύτερον, η παράνομη υλοτομία από την πλευρά εμπόρων, όπου συλλέγουν ξύλα και εν συνεχεία τα διαθέτουν στην αγορά προς πώληση και τρίτον, κάποιες οικογένειες που λόγω οικονομικής αδυναμίας κόβουν ξύλα για τις δικές τους ανάγκες». Στη συνέχεια στάθηκε στην ανάγκη ενεργούς συμμετοχής των πολιτών, με καταγγελίες παράνομων δραστηριοτήτων στη Διεύθυνση δασών, ενώ για τις περιπτώσεις της λαθροϋλοτομίας και εμπορίας ξύλου σημείωσε ότι θα γίνονται αυστηρότεροι έλεγχοι.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης σημείωσε: «Είναι απαραίτητη η διαφύλαξη της μεθοριακής γραμμής καθώς και ο συντονισμός όλων των υπηρεσιών (αστυνομίας, στρατού, ΣΔΟΕ) για έλεγχο των εμπόρων ξυλείας της περιοχής», ενώ ζήτησε τη συνεργασία των πολιτών για την περιφρούρηση των δασών. Ταυτόχρονα, στάθηκε στο ότι «Θα εξεταστεί η δυνατότητα αύξησης της απόδοσης σε χωρικά στους πολίτες, στη μείωση του εμπορεύσιμου μέρους της ξυλείας, αποδίδοντας μεγαλύτερο ποσοστό στους μόνιμους κατοίκους της περιοχής».

Τέλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πασχάλης Χαρούμενος επισήμανε ότι «Πρέπει να επανδρωθούν όλα τα φυλάκια. Μόνο ο στρατός μπορεί να λύσει το πρόβλημα της φύλαξης των συνόρων για να προστατευτούν τα δάση μας»

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Σεπτέμβριος, 2012, 6:39 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr