Ερώτηση Γ. Βλατή : Συγχώνευση διά απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».

 • Προς: την Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Κατσέλη .
 • Θέμα: Συγχώνευση διά απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.».
Σύμφωνα με το Σχέδιο Νόμου «Κατάργηση, συγχώνευση υπηρεσιών, οργανισμών και φορέων του δημόσιου τομέα», πρόκειται να πραγματοποιηθεί συγχώνευση δια απορροφήσεως του «Κέντρου Ελληνικής Γούνας Α.Ε.» -που λειτουργεί από το 1990 με έδρα την Καστοριά- με το «ΕΛΚΕΔΕ Κέντρο Τεχνολογίας και Σχεδιασμού Α.Ε.» Όπως προκύπτει από τα οικονομικά στοιχεία που έθεσε στη διάθεσή σας το Κ.Ε.Γ, μέσω της συγχώνευσης επιτυγχάνεται μια εξοικονόμηση ετήσιου κόστους της τάξεως μόλις των 16.370 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δημιουργείται επιπλέον κόστος από την ίδια τη διαδικασία της συγχώνευσης. Επιπλέον, θα πρέπει να συνυπολογιστούν οι συνέπειες της επικείμενης συγχώνευσης στην εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη την ενίσχυση του γραφειοκρατικού και πολύπλοκου χαρακτήρα της λειτουργίας του δημοσίου, που εν προκειμένω θα οφείλεται στην προσθήκη ενός επιπλέον σταδίου στη συνεργασία-επικοινωνία μεταξύ Υπουργείου και Κ.Ε.Γ. Επειδή το οικονομικό όφελος που εξασφαλίζει η εν λόγω συγχώνευση είναι εξαιρετικά μικρό Επειδή η λειτουργία του Κ.Ε.Γ. χρηματοδοτείται ως επί το πλείστον μέσω της υλοποίησης κοινοτικών συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων Επειδή η σημασία του κλάδου της γουνοποιίας για την οικονομία της Δυτικής Μακεδονίας είναι ιδιαίτερα σημαντική, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός: Προτίθεται το Υπουργείο να αναθεωρήσει την απόφασή του να προχωρήσει σε συγχώνευση του ΚΕΓ με το ΕΛΚΕΔΕ προκειμένου να παραμείνει το ΚΕΓ ανεξάρτητος φορέας;
Ο ερωτών βουλευτής
Ιωάννης Ν. Βλατής
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούλιος, 2010, 7:10 μμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr