5.256 Δημόσιοι Υπάλληλοι αλλάζουν δουλειά – Υποχρεωτικές μετατάξεις

Με το νομοσχέδιο που έρχεται στη Βουλή για την κατάργηση ή τη συγχώνευση των 21 οργανισμών του Δημοσίου αρχίζει και ο νέος κύκλος της ζωής για του πλέον των πέντε χιλιάδων εργαζόμενους σε αυτούς

Ουσιαστικά με την κατάργηση των Οργανισμών οι υπάλληλοι μένουν χωρίς θέση εργασίας. Έχει ληφθεί πολιτική απόφαση ώστε να μην γίνουν απολύσεις, ωστόσο θα πρέπει να μετακινηθούν σε νέα θέση και αυτό θα γίνει με υποχρεωτική μετάταξη.
Εκτός από τους μόνιμους υπαλλήλους των οργανισμών που καταργούνται μετάταξη θα πάρουν και οι περίπου 600 συμβασιούχοι που υπηρετούν στους συγκεκριμένους οργανισμούς.

Οι παραπάνω υπάλληλοι θα μετακινηθούν σε άλλο νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου εντός του ίδιου νομού. Αυτό καθώς σε διαφορετική περίπτωση εάν δηλαδή η μετακίνηση γινόταν σε άλλο υπουργείο θα έπρεπε να καταγραφεί ως νέα πρόσληψη.

Το εάν θα μετακινηθούν ωστόσο όλοι είναι ένα ερώτημα.

Θα μπουν κριτήρια.

Η προτεραιότητα θα οριστεί με βάση την εμπειρία, την εξειδίκευση, τα τυπικά απαιτούμενα προσόντα, αλλά και οικογενειακά κριτήρια ή μόρια σε περιπτώσεις ατόμων που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως προβλέπεται απ’ το νόμο.

Όσοι από τους υπαλλήλους είναι κοντά στη σύνταξη ίσως … προτιμηθούν για να ενταχθούν στη νέου τύπου εφεδρεία, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί με όλους τους υπαλλήλους των προς συγχώνευση οργανισμών και στο μέλλον.newsit.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Οκτώβριος, 2012, 8:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr