Μαρία Αντωνίου » κ. υπουργέ βοηθήστε, είναι θέμα επιβίωσης των Καστοριανών

Νέα επιστολή Αντωνίου στο υπουργείο οικονομικών για το πετρέλαιο θέρμανσης –

Επιστολή απέστειλε η Βουλευτής Καστοριάς κ. Μαρία Αντωνίου στον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Γεώργιο Μαυραγάνη με θέμα τηνρύθμιση της διαδικασίας καταβολής του επιδόματος για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Η επιστολή έχει ως εξής:

κ. Υπουργέ,

Επικοινωνώ μαζί σας, με αφορμή την ρύθμιση για τα κριτήρια και τη διαδικασία καταβολής του επιδόματος για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης.

Όπως σας είχα επισημάνει και κατά την διάρκεια της συνάντησης μας, οι συμπολίτες μας, στην Καστοριά, θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους, το φορολογικό βάρος από την εξομοίωση του ΕΦΚ του πετρελαίου θέρμανσης, με το πετρέλαιο κίνησης, αφού λόγω του ιδιαίτερα σκληρού και μεγάλου σε διάρκεια χειμώνα, καταναλώνουν πολλαπλάσιες ποσότητες από την υπόλοιπη Ελλάδα.

Με δεδομένη όμως την πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία, σε πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις, στη λειτουργία των Δήμων και των σχολείων, στις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, στις εκκλησίες και τις αθλητικές εγκαταστάσεις, θα δημιουργηθούν ανυπέρβλητα προβλήματα.

Στα πλαίσια αυτά, η λύση η οποία προκρίνεται, για την καταβολή επιδόματος για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, λόγω του οριζόντιου χαρακτήρα της, είναι ανεπαρκής και άδικη για την Καστοριά.

Δεν μπορεί, η Καστοριά, με δύο μήνες τουλάχιστον με αρνητικές θερμοκρασίες, να συγκρίνεται με τα ίδια κριτήρια και τις ίδιες διαδικασίες με περιοχές της χώρας μας, με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 20 βαθμούς κατά την διάρκεια του χειμώνα.

Θεωρώ, ότι οι όποιες κοινωνικές μεταβιβάσεις, ιδιαίτερα σε μια δύσκολη περίοδο, όπως η σημερινή, πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο στοχευμένες για να έχουν αποτέλεσμα.

Με αυτά τα δεδομένα, η ρύθμιση για την καταβολή επιδόματος για την κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης, πρέπει απαραίτητα να επανεξεταστεί, να μην έχει οριζόντιο χαρακτήρα και να λαμβάνει υπόψη όλα τα ιδιαίτερα κλιματολογικά και οικονομικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

Και αυτό δεν είναι πλεονέκτημα για την Καστοριά, αλλά βασικός όρος για την επιβίωση των συμπολιτών μας.

Με εκτίμηση

Μαρία Αντωνίου

Βουλευτής Καστοριάς (ΝΔ) Καστοριά 01.10.2012

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Οκτώβριος, 2012, 10:39 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Μαρία Αντωνίου » κ. υπουργέ βοηθήστε, είναι θέμα επιβίωσης των Καστοριανών”

 1. […] Με εκτίμησηΜαρία ΑντωνίουΒουλευτής Καστοριάς (ΝΔ) Καστοριά 01.10.2012 alphafm.gr […]

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr