Τα μέτρα της κυβέρνησης Επιτάσσονται οχήματα ιδ. χρήσης, ενεργοποιείται ο Στρατός, έρχονται ποινικές διώξεις, αφαίρεση αδειών

Σειρά μέτρων ανακοίνωσε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που υπάρχει μετά την άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης «να
συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών», άρνηση που «συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης και πλήττει το κοινωνικό σύνολο».

Ειδικοτερα, μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής ανακοινώθηκαν τα εξής:

«Η άρνηση των ιδιοκτητών Φορτηγών Δημόσιας Χρήσης να συμμορφωθούν στις αποφάσεις της Πολιτείας για την επίταξη των οχημάτων και των προσωπικών τους υπηρεσιών συνιστά βαριά προσβολή της έννομης τάξης, πλήττει το κοινωνικό σύνολο και αντιμετωπίζεται άμεσα με τα ακόλουθα μέτρα:

 • 1.- Τα βυτιοφόρα Ιδιωτικής Χρήσης εντάσσονται στο σχέδιο κάλυψης των δημοσίων αναγκών σε συνεργασία με τις εταιρείες πετρελαιοειδών.
 • 2.- Οι Ένοπλες Δυνάμεις με τα δικά τους μέσα διασφαλίζουν ήδη -σύμφωνα με το υπάρχον σχέδιο- την τροφοδοσία σε καύσιμα κρίσιμων τομέων (αεροδρόμια, μονάδες της ΔΕΗ, Νοσοκομεία, κ.ο.κ). Αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού θα συμβάλλουν, εφ’ όσον χρειαστεί, στηνκάλυψη των αναγκών των νησιών μεταφέροντας βυτιοφόρα.
 • 3.- Τα στοιχεία όλων των παραβατών διαβιβάζονται στους αρμόδιους εισαγγελείς για την άσκηση ποινικής δίωξης.
 • 4.- Οι προβλεπόμενες στη νομοθεσία διοικητικές κυρώσεις που φθάνουν μέχρι την αφαίρεση αδειών, θα εφαρμοσθούν αμέσως σε βάρος των παραβατών».

Ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας, μετά την απόφαση των μεταφορέων για συνέχιση της απεργίας τους, παρά την πολιτική επίταξη, και τη συνεδρίαση της αρμόδιας διυπουργικής Επιτροπής, δήλωσε:

«Η Ελλάδα για να πάει μπροστά έχει ανάγκη από ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις, όπως αυτή που αφορά στο άνοιγμα της αγοράς των μεταφορών. Η μεταρρύθμιση αυτή είναι απαραίτητη για την ελληνική κοινωνία και θα προχωρήσει οπωσδήποτε. Από την πρώτη στιγμή επιδιώξαμε ουσιαστικό διάλογο με τους ιδιοκτήτες μεταφορείς που έχουν λάβει άδεια από το κράτος, προκειμένου να εκτελούν μια δημόσια υπηρεσία. Διατυπώσαμε ουσιαστικές και θετικές προτάσεις. Εξαντλήσαμε κάθε όριο καλής πίστης. Εξαντλήσαμε κάθε δυνατότητα, προκειμένου να συμφωνήσουμε στο πως θα πάμε σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα.

Μεταξύ των άλλων διατυπώσαμε προτάσεις για φορολογικές ρυθμίσεις με τις οποίες θα πετύχουμε την απόσβεση της αξίας των αδειών που κατέχουν οι ιδιοκτήτες. Διατυπώσαμε προτάσεις για αναπτυξιακά κίνητρα και επιδοτήσεις, που θα συμβάλουν στην ομαλή ένταξη των μεταφορέων επαγγελματιών σε αυτήν τη νέα πραγματικότητα. Διατυπώσαμε ακόμη και την πρόταση να χορηγήσουμε δωρεάν μία ακόμη άδεια.

Συναντήσαμε όμως δυστυχώς την άρνηση και μόνο, με πολλά υβριστικά συνθήματα. Η Πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη. Η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη. Η μεταρρύθμιση θα προχωρήσει. Και αυτοί που έχουν τεράστια ευθύνη απέναντι στην κοινωνία και το ελληνικό κράτος ας την αναλάβουν έστω και αυτήν τη στιγμή. Αλλιώς, είναι και παραμένουν οι αποκλειστικοί υπεύθυνοι για τη συνέχεια».

 • Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη

Ηρεμία επικρατεί στις εγκαταστάσεις της JETOIL στο Καλοχώρι, όπου νωρίτερα σημειώθηκαν μικροεπεισόδια μεταξύ απεργών οδηγών βυτιοφόρων και δυνάμεων των ΜΑΤ.

Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με εκδορές σε νοσοκομείο της πόλης για την παροχή πρώτων βοηθειών. Όπως έγινε γνωστό από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά όταν ποδοπατήθηκε κατά τη διάρκεια της έντασης.

Νομαρχία Αθηνών

Η διαδικασία της επίταξης ολοκληρώθηκε από πλευράς Νομαρχίας Αθηνών στον ελάχιστο δυνατό χρόνο.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης , στις 15:00 περίπου που το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ολοκλήρωσε την αποστολή στοιχείων στις Υπηρεσίες μας, μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκαν Δελτία Επίταξης για τα 431 Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς καυσίμων Δημοσίας Χρήσεως. Η παράδοση των Δελτίων αυτών στην Αστυνομία, ολοκληρώθηκε περίπου στις 19:00 της ίδιας μέρας.

Σήμερα Παρασκευή , από το πρωί μέχρι τις 18:00, είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία και τα Δελτία Επίταξης των 9.046 Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία.

Εξήντα συνολικά υπάλληλοι της Νομαρχίας Αθηνών, εργάστηκαν και συνέταξαν 28.431 Δελτία Επίταξης (9.046+431 = 9.477 x 3).

O Νομάρχης Αθηνών, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε:

«Η διαδικασία της επίταξης ολοκληρώθηκε από πλευράς Νομαρχίας Αθηνών σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Από το μεσημέρι της Πέμπτης, 29/07/2010, που το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ολοκλήρωσε την αποστολή των στοιχείων στις Υπηρεσίες μας, μέσα σε λίγες ώρες εκδόθηκαν τα Δελτία Επίταξης για τα 431 Βυτιοφόρα οχήματα μεταφοράς υγρών καυσίμων Δημοσίας Χρήσης και παραδόθηκαν στις Αστυνομικές Αρχές.

Σήμερα, 30/07/2010, μέχρι το απόγευμα είχαν παραδοθεί στην Αστυνομία και τα Δελτία Επίταξης των 9.046 Φορτηγών Δημοσίας Χρήσεως, ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία.

Όσοι μιλούν για καθυστέρηση είναι εκτός τόπου και χρόνου. Εξήντα συνολικά υπάλληλοι εργάστηκαν από το βράδυ της Τετάρτης, 28/07/2010, μέχρι σήμερα και συνέταξαν 28.431 Δελτία Επίταξης (9.046+431 = 9.477 x 3). Αυτό δείχνει ότι έγιναν όλα σε χρόνο ρεκόρ. Και παρά τις δυσκολίες, θα είχαμε ολοκληρώσει νωρίτερα τη διαδικασία εάν το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων μας είχε δώσει τα συμπληρωματικά στοιχεία που εμείς δεν έχουμε, ώστε να συνταχθούν σωστά τα Δελτία Επίταξης. Με τους λιγοστούς υπαλλήλους η Νομαρχία Αθηνών κατόρθωσε σε μια ημέρα να ολοκληρώσει τη διαδικασία.»TO BHMA

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 30,Ιούλιος, 2010, 9:42 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Τα μέτρα της κυβέρνησης Επιτάσσονται οχήματα ιδ. χρήσης, ενεργοποιείται ο Στρατός, έρχονται ποινικές διώξεις, αφαίρεση αδειών”

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr