Τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα » ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ »

Συζητήθηκε σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, η Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου του Υπουργείου Εργασίας με θέμα: «Παράταση διάρκειας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»».

 

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Στρατούλης Δημήτρης, Καραγιαννίδης Χρήστος, Σταθάς Γιάννης, Χαραλαμπίδου Δέσποινα, Μπάρκας Κώστας και Μπόλαρη Μαρία κατέθεσαν την ακόλουθη τροπολογία, με την οποία ουσιαστικά επιδιώκεται να διασφαλιστεί η διατήρηση και συνέχεια του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», να αναβαθμιστεί η κοινωνική του προσφορά αλλά και να διασφαλιστούν με όρους διαφάνειας οι θέσεις και η αντίστοιχη ειδικότητα εργασίας 3.800 εργαζομένων στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι»

Το πλήρες κείμενο της κατατεθείσας τροπολογίας είναι το ακόλουθο:

Αιτιολογική Έκθεση

τροπολογίας-προσθήκης

Κύριος στόχος της παρούσας τροπολογίας στο Σ/Ν για την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση διάρκειας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»» είναι η διασφάλιση όλων των απαραίτητων συνθηκών, ώστε να διατηρηθεί η ύπαρξή του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και να αναβαθμιστεί η κοινωνική του προσφορά. Η προτεινόμενη τροπολογία στοχεύει συγκεκριμένα :

1. Να διασφαλιστούν με όρους διαφάνειας οι θέσεις και η αντίστοιχη ειδικότητα εργασίας 3.800 εργαζομένων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», οι οποίοι έχουν προσληφθεί με τις προβλεπόμενες στον ΑΣΕΠ διαδικασίες και η πλειοψηφία τους εργάζεται συνεχώς στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” εδώ και 9 με 10 χρόνια.

2. Να διασφαλισθεί το έργο κοινωνικής στήριξης που θα προσφέρουν οι εργαζόμενοι αυτοί σε περίπου 140.000 συμπολιτών μας, ηλικιωμένων και ΑμΕΑ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη περίοδο οικονομικής κρίσης και συνεχιζόμενων μνημονιακών πολιτικών.

Για τους λόγους αυτούς, προτείνεται η παρακάτω προσθήκη-τροπολογία στο Σ/Ν για την Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Παράταση διάρκειας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι»» :

Τροπολογία-Προσθήκη

«Άρθρο ……….

παρ. 1 Το προσωπικό που υπηρετεί στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με φορέα υλοποίησης κοινωφελείς δημοτικές επιχειρήσεις, αστικές μη κερδοσκοπικές επιχειρήσεις των ΟΤΑ καθώς και κάθε άλλης μορφής ΝΠΙΔ των ΟΤΑ, μεταφέρεται στον οικείο Δήμο ή σε προνοιακού και κοινωνικού χαρακτήρα ΝΠΔΔ αυτού.

Η μεταφορά συντελείται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία :

α) ορίζεται ο φορέας, Δήμος ή ΝΠΔΔ, στο οποίο, σύμφωνα με τα ανωτέρω, θα μεταφερθεί το προσωπικό.

β) συστήνονται προσωρινές-προσωπαγείς θέσεις αορίστου χρόνου αντίστοιχης ειδικότητας στις οποίες, με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου, κατατάσσεται το μεταφερόμενο προσωπικό.

Στην περίπτωση που η μεταφορά γίνει σε ΝΠΔΔ, η σύσταση των υπό στοιχείων β΄ θέσεων διενεργείται με απόφαση του οικείου διοικητικού συμβουλίου.

Οι αποφάσεις μεταφοράς και κατάταξης του προσωπικού δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παρ. 2 Το προσωπικό που υπηρετεί στις δομές του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» με φορέα υλοποίησης τον ίδιο το Δήμο ή δημοτικό ΝΠΔΔ κατατάσσεται με απόφαση του αρμόδιου προς διορισμό οργάνου σε προσωποπαγείς-προσωρινές θέσεις αορίστου χρόνου αντίστοιχης ειδικότητας. Για τη σύσταση των ανωτέρω θέσεων αποφασίζει κατά περίπτωση το οικείο δημοτικό ή διοικητικό συμβούλιο.

Οι αποφάσεις σύστασης των θέσεων και κατάταξης του προσωπικού δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης.

Παρ. 3 Η συνολική προϋπηρεσία του προσωπικού των παραγράφων 1 και 2 λαμβάνεται υπόψιν για τη μισθολογική και βαθμολογική τους εξέλιξη».

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Στρατούλης Δημήτρης

Καραγιαννίδης Χρήστος

Σταθάς Γιάννης

Χαραλαμπίδου Δέσποινα

Μπάρκας Κώστας

Μπόλαρη Μαρία

03/10/2012 ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Οκτώβριος, 2012, 9:09 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Τροπολογία βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για το πρόγραμμα » ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ »”

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr