Μέχρι τέλος του έτους ο «χάρτης» των συγχωνεύσεων

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ-Εως το τέλος του τρέχοντος έτους φιλοδοξεί το υπουργείο Παιδείας να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ, προκειμένου να σχεδιαστεί ο νέος «χάρτης» των πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

το τέλος του τρέχοντος έτους φιλοδοξεί το υπουργείο Παιδείας να πάρει τις οριστικές αποφάσεις του για την αναδιάρθρωση των ΑΕΙ, προκειμένου να σχεδιαστεί ο νέος «χάρτης» των πανεπιστημίων και των Τεχνολογικών Ιδρυμάτων.

Συνεπώς, όπως υποστήριξε ο υπουργός Παιδείας, όλα όσα έχουν δημοσιευθεί μέχρι τώρα για συγχωνεύσεις και καταργήσεις τμημάτων είναι σενάρια τα οποία δεν ισχύουν, αφού μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν ξεκινήσει καν οι σχετικές διαδικασίες.

Ο υπουργός Παιδείας προέβη στη συγκεκριμένη δήλωση, καθώς πάρα πολλά ιδρύματα του ζητούσαν να διαψεύσει τα διάφορα σενάρια που γράφονται και ακούγονται, διότι δημιουργούν τεράστια ανησυχία και αναστάτωση σε φοιτητές και εργαζόμενους.

Στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για τον εξορθολογισμό των ΑΕΙ έτσι ώστε μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι οι μαθητές της Γ΄ λυκείου να γνωρίζουν τις αλλαγές που πρόκειται να γίνουν και να προετοιμαστούν ανάλογα όταν έρθει η ώρα να συμπληρώσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο.

Τις πρώτες κινήσεις προς αυτή την κατεύθυνση θα τις κάνει ο νέος πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας της ανώτατης εκπαίδευσης (ΑΔΙΠ) Βαγγέλης Κουφουδάκης. Η ΑΔΙΠ θα αναλάβει το σχέδιο «Αθηνά» για τη χωροταξική αναδιάρθρωση και τις συγχωνεύσεις στον χώρο της ανώτατης εκπαίδευσης, που αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Σχετικά με το θέμα αυτό, τρεις Ομοσπονδίες της ανώτατης εκπαίδευσης στη χώρα, ΠΟΣΔΕΠ (καθηγητές ΑΕΙ), ΠΟΣΕΠ-ΤΕΙ (καθηγητές ΤΕΙ) και Ενωση Ελλήνων Ερευνητών ζητούν από τον υπουργό Παιδείας τη σύσταση ειδικής επιτροπής, που θα παρακολουθεί την πορεία της αναδιάρθρωσης.

ΕΘΝΟΣ

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 8,Οκτώβριος, 2012, 11:28 πμ. στις Κατηγορίες photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr