ΕΚΤΑΚΤΟ – Έρχονται νέες συγχωνεύσεις σχολείων – ΟΛΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Υπουργείο Παιδείας προς δήμους » έχετε λεφτά για λειτουργικές δαπάνες και μεταφορά μαθητών» ;

Αν υπάρχουν λεφτά, κάντε εισηγήσεις για ιδρύσεις σχολείων, και αναστολές συγχωνεύσεων -Το υπουργείο παιδείας ζητά από τις υπηρεσίες Α’θμιας και Β’μιας εκπαίδευσης της χώρας να κοινοποιήσουν προτάσεις για μεταβολές,συγχωνεύσεις καταργήσεις σχολείων.

Προσέξτε τι λέει στην χθεσινή εγκύκλιο του του υπουργείο:

» Να ζητήσουν εγγράφως τη γνωμοδότηση των ∆ημοτικών Συμβούλιων επί των προτάσεων για κάθε είδους σχολική μεταβολή (ίδρυση, προαγωγή, συγχώνευση, υποβιβασμό, κατάργηση και μετατροπές).

Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 59 του Ν. 3966/2011 (118 Α ́), οι ∆ιευθυντές ΠΕ και ∆Ε θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των ∆ημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 09/11/2012 στο Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α και στις οικείες Περιφερειακές ∆ιευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των ∆ημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν α) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων και β) βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τη μεταφορά των μαθητών για τα προτεινόμενα προς συγχώνευση και κατάργηση σχολεία που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 2 του άρθρου 2 του Π∆ 113/2010 (ΦΕΚ 194/Α ́/22-11-2010) » .

Το υπουργείο λοιπόν έχει στείλει σε όλες τις διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έγγραφο με το οποίο ζητά να ενημερωθεί για τις προτάσεις τους σχετικά με συγχώνευση, υποβιβασμό ή και κλείσιμο σχολικών μονάδων σε όλη τη χώρα.

Οι αλλαγές φαίνεται πως θα έρθουν άμεσα. Δύσκολα θα ισχύσουν τη φετινή χρόνια καθώς θα υπάρξει τεράστια αναταραχή, ωστόσο το υπουργείο ζητά τις απαντήσεις των διευθύνσεων ως τις 19 του μήνα.

Όλα δείχνουν ότι για να μειωθούν τα έξοδα, αλλά κυρίως για να μην υπάρχουν κενά σε διδακτικό προσωπικό, λόγω μειωμένων προσλήψεων και πολλών αποχωρήσεων μέσω συνταξιοδότησης, ότι πάμε σε δραματική μείωση των σχολικών μονάδων.

Πολύ απλά π.χ ο δήμος Καστοριάς για όποια πρόταση ίδρυσης σχολείου η αναστολής συγχώνευσης, θα πρέπει να έχει διασφαλίσει χρήματα για λειτουργικές δαπάνες και μεταφορά μαθητών.

Άμεσα οι προϊστάμενοι να ζητήσουν αποφάσεις των δήμων –
Μεταβολές στα σχολεία – 09.10.2012

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Οκτώβριος, 2012, 9:07 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr