Στο «κυνήγι» των ανασφάλιστων Ι.Χ.

Πρόστιμο 250 ευρώ και αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας, άδειας και διπλώματος οδήγησης θα πρέπει επιβάλλεται σε όσους οδηγούς δεν κατέχουν ασφάλεια αυτοκινήτου.

Η εν λόγω πρόταση είχε τεθεί στο τραπέζι από την ομάδα εργασίας, αρμόδια για την αντιμετώπιση του φαινομένου (σ.σ. κυκλοφορίας αυτοκινήτων χωρίς ασφάλεια), που συστάθηκε το καλοκαίρι του 2011 και ολοκλήρωσε τις εργασίες της στις αρχές του 2012.

Σύμφωνα με την σχετική πρόταση:

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπ. Οικονομικών θα πραγματοποιήσει ελέγχους και διασταύρωση στοιχείων από το δικό της αρχείο, από το αρχείο του Κέντρου Πληροφοριών των ασφαλιστικών εταιρειών καθώς και από το αρχείο οποιασδήποτε άλλης υπηρεσίας που εκδίδει άδειες αυτοκινήτων. Εν συνεχεία θα αναλάβει να αποστείλει απλή επιστολή σε καθέναν από τους παραβάτες που θα εντοπίσει. Οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων αυτοκινήτων θα πρέπει να προσέλθουν σε οποιαδήποτε ΔΟΥ εντός 8 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της επιστολής, προκειμένου να προμηθευτούν έναντι του ποσού των 250 ευρώ ένα παράβολο το οποίο θα δώσει στην ασφαλιστική εταιρεία στην οποία θα ασφαλίσει το όχημά του.

Σε περίπτωση που δεν το πράξει, σε εύλογο χρονικό διάστημα, τότε προβλέπονται οι διοικητικές κυρώσεις που αφορούν την αφαίρεση πινακίδων και αδειών για δέκα ημέρες. Μετά την παρέλευση των 10 ημερών από την αφαίρεση οι άδειες και οι πινακίδες θα επιστρέφονται στους κατόχους των οχημάτων εφόσον έχουν προσκομίσει το σήμα ασφάλισης.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 14,Οκτώβριος, 2012, 8:28 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr