ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ – Ερχεται ο διαγωνισμός για τις 500 θέσεις των ειδικών φρουρών

Εντός των προσεχών ημερών αναμένεται να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός για την πρόσληψη 500 νέων ειδικών φρουρών. Το υπουργείο Οικονομικών ενέκρινε το κόστος για τον προϋπολογισμό και το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και του υφυπουργού Οικονομικών Φ. Σαχινίδη δημοσιεύτηκε ήδη στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και συγκεκριμένα στο ΦΕΚ 109, 9-7-2010 (τεύχος Α).

Σύμφωνα με το σχέδιο Π.Δ., οι συνιστώμενες θέσεις «καλύπτονται από επί θητεία προσωπικό ειδικών φρουρών». Η θητεία των ειδικών φρουρών είναι πενταετής. Το κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό έχει υπολογιστεί ως εξής: περίπου 4.050.000 ευρώ για το (τρέχον) έτος 2010, περίπου 9.470.000 ευρώ για το 2011, περίπου 9.850.000 ευρώ για το 2012, περίπου 9.750.000 ευρώ για το 2013, περίπου 10.700.000 ευρώ για το 2014 και περίπου 11.050.000 ευρώ για το 2015.

Ηδη το σχέδιο της προκήρυξης είναι έτοιμο και αναμένεται εντός του Αυγούστου να εκδοθεί από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ώστε εντός του Αυγούστου να κατατεθούν οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Δικαίωμα συμμετοχής στον διαγωνισμό θα έχουν οι έλληνες πολίτες (άνδρες, γυναίκες) οι οποίοι είναι απόφοιτοι λυκείου ή άλλης ισότιμης σχολής εσωτερικού ή εξωτερικού.

Οι ενδιαφερόμενοι δεν πρέπει να υπερβαίνουν το 28ο έτος της ηλικίας τους, ενώ θα πρέπει να έχουν υγεία και άρτια σωματική διάπλαση διαπιστούμενη από την αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή Κατάταξης.

Επίσης θα πρέπει να έχουν σωματικά, ψυχικά και διανοητικά προσόντα, ανταποκρινόμενα στις απαιτήσεις του αστυνομικού έργου, ενώ θα πρέπει να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,70 χωρίς υποδήματα.

Επιπλέον οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υπακοή στο Σύνταγμα, αφοσίωση στην πατρίδα και να μην πρεσβεύουν θρησκευτικές δοξασίες που εμποδίζουν την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Οι άνδρες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης πρόσληψης και να μην υπηρετούν στις Ενοπλες Δυνάμεις. Δεν θεωρείται ότι εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο υποψήφιος που έχει απαλλαγεί νόμιμα από αυτές.

Δεν πρέπει οι υποψήφιοι να έχουν στερηθεί οποτεδήποτε των πολιτικών τους δικαιωμάτων, έστω και αν έχει λήξει ο χρόνος που ορίστηκε για τη στέρησή τους και να μην έχουν τεθεί σε δικαστική συμπαράσταση. Με την προκήρυξη θα ορίζονται ως πρόσθετα προσόντα και προϋποθέσεις:

 • Η γνώση ξένης γλώσσας – Η εκπλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, κατά προτίμηση ως εφέδρων αξιωματικών ή σε ειδικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων ή ως εθελοντών πενταετούς υποχρέωσης.
 • Ο υποψήφιος να είναι τέκνο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, που έχει δολοφονηθεί ή τραυματιστεί θανάσιμα κατά την εκτέλεση του καθήκοντος και εξαιτίας αυτού.
 • Η κατοχή άδειας οδήγησης μοτοποδηλάτου ή μοτοσυκλέτας ή αυτοκινήτου.
 • Η κατοχή πτυχίου δημόσιου ΙΕΚ ειδικότητας «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».
 • Ο υποψήφιος να είναι γονέας ή τέκνο πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας.TA NEA
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 2,Αύγουστος, 2010, 8:41 πμ. στις Κατηγορίες ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr