ΚΚΕ: Δίκαιο το αίτημα για κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης

«Η νέα υπέρογκη αύξηση στην τιμή τού πετρελαίου θέρμανσης ξεπερνά κατά πολύ το ζήτημα της άγριας ληστείας των λαϊκών οικογενειών από την κυβέρνηση και τα μονοπώλια του πετρελαίου και τους καταδικάζει να μείνουν χωρίς θέρμανση το χειμώνα που έρχεται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή τους και πρόκειται για απάνθρωπη επιλογή», επισημαίνεται σε ανακοίνωση τού γραφείου Τύπου τής Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Στην ίδια ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει ότι «είναι αισχρό ψέμα, η πρόφαση της κυβέρνησης ότι έτσι θα χτυπηθεί το εκτεταμένο λαθρεμπόριο», καθώς «το λαθρεμπόριο και η μεγάλη φοροδιαφυγή διαπράττεται από τα μονοπώλια που ελέγχουν την εισαγωγή, τη διύλιση και τη διανομή. Και η κυβέρνηση γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι αυτό το καρτέλ, αυτό το κύκλωμα, ούτε θέλει, ούτε μπορεί να το ελέγξει», αναφέρει το ΚΚΕ και προσθέτει: «Αντίθετα, όσο αυξάνει τη φορολογία που έχει φτάσει να είναι στο 70% επί της τιμής του λίτρου των καυσίμων, τους δίνει την ευκαιρία και τη δυνατότητα να αποκομίσουν αμύθητα κέρδη», υπογραμμίζει το ΚΚΕ προσθέτοντας ότι «ο μόνος ουσιαστικός και πρακτικός τρόπος για να χτυπηθεί εν μέρει το εκτεταμένο λαθρεμπόριο είναι η πλήρης κατάργηση όλων των φόρων και η δραστική αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών. Ακόμα, να καταργηθούν οι φοροαπαλλαγές που απολαμβάνουν οι εφοπλιστές και άλλα τμήματα του κεφαλαίου».

Το ΚΚΕ επισημαίνει, επίσης, ότι «το αίτημα για κατάργηση όλων των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης είναι δίκαιο και ρεαλιστικό και πρέπει να διεκδικηθεί άμεσα από το λαό. Το ίδιο πρέπει να γίνει και με τους φόρους που βαραίνουν το ηλεκτρικό ρεύμα», ενώ προσθέτει ότι «κανένα σχολείο, νοσοκομείο, γηροκομείο, παιδικός σταθμός, καμία λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να μείνει χωρίς θέρμανση, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς τα απαραίτητα και αυτό είναι ζήτημα αλληλεγγύης και οργανωμένης πάλης τού εργατικού – λαϊκού κινήματος».

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Οκτώβριος, 2012, 7:01 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr