Στη βουλή το πρώτο πακέτο μέτρων

ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ…….

Στη Βουλή κατατέθηκε την Παρασκευή το πρώτο τμήμα από το πακέτο των μέτρων που θεωρούνται προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης των 31,5 δισ. ευρώ, καθώς και για την επιτάχυνση των αποκρατικοποιήσεων από την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Η τροπολογία του υπουργείο Οικονομικών αφορά στην κύρωση Πράξων Νομοθετικού Περιεχομένου για επείγοντα μέτρα εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Στην τροπολογία προβλέπεται η παύση των καθηκόντων όλων των προϊστάμενων εφοριών, τελωνείων και του ΣΔΟΕ, ενώ αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ.

Πιο συγκεκριμένα προβλέπονται:

* Ρυθμίζονται εκ νέου τα χρέη των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ειδικότερα, επιμηκύνονται κατά 8 έτη από τη λήξη της σύμβασής τους, με περίοδο χάριτος 3 ετών στην οποία θα καταβάλλονται μόνο οι τόκοι.

* Από τη δημοσίευση του νόμου λήγει η θητεία όλων των προϊσταμένων οργανικών μονάδων επιπέδου Τμήματος, Υποδιεύθυνσης και Διεύθυνσης του υπουργείου Οικονομικών. Προκειμένου να διασφαλιστεί η εναλλαγή των προσώπων που υπηρετούν σε κρίσιμες θέσεις της φορολογικής διοίκησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, προβλέπεται ακόμα ότι η ετήσια θητεία των προϊσταμένων μπορεί να ανανεώνεται έως δύο φορές, συνεπώς η θητεία τους δεν μπορεί να υπερβαίνει την τριετία. Η αξιολόγηση θα γίνεται κάθε τρεις μήνες.

* Ανοίγει ο δρόμος για την στελέχωση του νέου Σώματος Βεβαίωσης και Αναγκαστικής Είσπραξης Εσόδων του Κράτους. Για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες προβλέπεται ότι η στελέχωση του νέου Σώματος θα γίνει από υφιστάμενους ελεγκτές με τουλάχιστον διετή εμπειρία. Αν υπάρχει διετής εμπειρία, δεν χρειάζεται και η προβλεπόμενη συνέντευξη.

* Αυξάνεται η εισφορά των ασφαλισμένων του ΟΓΑ για παροχές υγείας του ΕΟΠΥΥ. Από την 1η Ιανουαρίου 2013, η εισφορά αυξάνεται σε 25,87 ευρώ το μήνα από 14,56 ευρώ σήμερα. Το μέτρο εκτιμάται ότι θα οδηγήσει σε αύξηση εσόδων κατά 86 εκατ. ευρώ, με ταμειακή απόδοση για τον ΕΟΠΥΥ 56 εκατ. ευρώ.

* Εντάσσονται στον ΕΟΠΥΥ από 1 Νοεμβρίου ο κλάδος ασθενείας προσωπικού τραπεζών ΕΤΒΑ, Εμπορικής και Πίστεως (Alpha), Γενικής και American Express.

* Καταργούνται οι ελάχιστες αμοιβές για τη διενέργεια ενεργειακής επιθεώρησης κτιρίων, λεβήτων και εγκαταστάσεων θέρμανσης και κλιματισμού.

* Καταργείται η εισφορά 4,950 τοις χιλίοις που επιβάλλεται επί των τιμών των καυσίμων και αποδίδεται στο ασφαλιστικό ταμείο των βενζινοπωλών.

* Μεταβιβάζεται στο Δημόσιο η κυριότητα τριών ακινήτων εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού που ανήκουν σήμερα στον ΕΟΤ, τα ΕΛΤΑ και την Περιφέρεια Αττικής, ώστε να αυξηθεί η επενδυτική αξία του ακινήτου και να διευκολυνθεί η αξιοποίησή του από το ΤΑΙΠΕΔ.

* Στις διαδικασίες μίσθωσης ακινήτων προς το Δημόσιο, δικαιούνται να υποβάλλουν προσφορές εκτός από τους κύριους των ακιήτων και οι κάτοχοι αυτών με leasing.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Οκτώβριος, 2012, 8:12 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr