Ζητούν άμεση συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για την τιμή του πετρελαίου – Οι αυτοδιοικητικοί έστειλαν επιστολή και αναμένουν

ΚΑΣΤΟΡΙΑ – Κοινή επιστολή, ζητώντας άμεσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και τους Πολιτικούς Αρχηγούς για να βρεθεί μια δίκαιη λύση για το πετρέλαιο θέρμανσης στην περιοχή μας, απέστειλαν σήμερα ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, Δημήτρης Σαββόπουλος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Πασχάλης Χαρούμενος και τρεις Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς κ.κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, Παναγιώτης Κεπαπτσόγλου, Χρήστος Γκοσλιόπουλος. Το έγγραφο κοινοποιήθηκε στους αρχηγούς των κομμάτων, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και στους Βουλευτές Καστοριάς.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Κύριε Πρωθυπουργέ,Κατανοώντας την κρισιμότητα των στιγμών που περνά η χώρα μας, σας αποστέλλουμε την παρούσα επιστολή η οποία αποτελεί ύστατη κραυγή αγωνίας εμού του ιδίου, του συνόλου των φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, της τοπικής μας κοινωνίας αλλά και ολόκληρης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το σοβαρότατο πρόβλημα που δημιουργείται στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις της ακριτικής μας περιοχής, από την αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.Ήδη από τον Φεβρουάριο του 2012, στο άκουσμα και μόνο της επικείμενης αύξησης, υπήρξε έντονη αντίδραση από τους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς που οργάνωσαν, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012, Πανκαστοριανό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την ακρίβεια στην θέρμανση, με πραγματικά πρωτόγνωρη συμμετοχή.Η απόγνωση και αγανάκτηση των πολιτών μας εκφράστηκε ειρηνικά, για δεύτερη φορά φέτος, με συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες μέρες μπροστά από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς. Μεγάλος αριθμός υπογραφών (14.003) συγκεντρώθηκαν από συμπολίτες μας, που συνυπέγραψαν ψήφισμα διαμαρτυρίας, απαιτώντας από την ελληνική κυβέρνηση και τους εκπροσώπους της να συμβάλουν ενεργά και αποφασιστικά ώστε να οριστεί μια ενιαία τιμή για το πετρέλαιο σε ύψος προσιτό για όλο τον κόσμο. Οι υπογραφές και το σχετικό ψήφισμα μου επιδόθηκαν από το Κίνημα Πολιτών Ν. Καστοριάς και κατατέθηκαν στο γραφείο του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Μαυραγάνη.Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακά σημεία. Εδώ και δύο μέρες η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, με τους φορείς και τους πολίτες της βρίσκεται σε αναβρασμό. Αποφασίστηκε και πραγματοποιήθηκε Πανκαστοριανή κινητοποίηση με κλείσιμο της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων, των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Σχολείων, των καταστημάτων και των επιχειρήσεων. Ακολούθησαν δυο συλλαλητήρια με καθολική συμμετοχή των φορέων και πλήθος πολιτών. Εγκρίθηκε ψήφισμα που απεστάλη σε σας προσωπικά και στους αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων.

 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Επειδή η κατάσταση στην Καστοριά είναι πλέον έκρυθμη, επειδή οι πολίτες και οι φορείς είναι αγανακτισμένοι και επιζητούν άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα του πετρελαίου θέρμανσης, εναποθέτουμε πλέον τις τελευταίες μας ελπίδες στο πρόσωπο σας.

Σας παρακαλούμε πολύ να μας δεχτείτε στο γραφείο σας προκειμένου να μεταφέρουμε τα αιτήματα των πολιτών και να βρεθεί μια άμεση και δίκαιη λύση.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Οκτώβριος, 2012, 4:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

1 σχόλιο για “Ζητούν άμεση συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά για την τιμή του πετρελαίου – Οι αυτοδιοικητικοί έστειλαν επιστολή και αναμένουν”

 1. Κατερίνα

  Επιστολή μπορεί να στείλω και εγώ,
  Σιγά τα ωά!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr