Μέσω διαδικτύου τα ειδοποιητήρια για τα τέλη κυκλοφορίας

Τέλος στα αυτοκόλλητα σήματα τελών κυκλοφορίας που… «κοσμούν» τα παρμπρίζ των αυτοκινήτων βάζει το υπουργείο Οικονομικών καθιερώνοντας μια νέα ηλεκτρονική υπηρεσία. Με την κατάργηση των αυτοκόλλητων ο προϋπολογισμός θα έχει όφελος 80 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, από τα τέλη Οκτωβρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων θα ανοίξει τις ηλεκτρονικές πύλες της νέα υπηρεσίας στην οποία θα προστρέχουν οι φορολογούμενοι για να πληροφορηθούν το ύψος των τελών κυκλοφορίας του επόμενου έτους.

Σύμφωνα όσα είχε δηλώσει πριν από λίγες ημέρες ο γενικός γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων Χάρης Θεοχάρης, τα τέλη κυκλοφορίας για το νέο έτος θα αναρτηθούν ηλεκτρονικά και οι πολίτες, είτε με τον κωδικό τους για το Taxisnet είτε με τον ΑΦΜ τους, θα μπορούν να μπαίνουν στο Διαδίκτυο για να βρουν το ειδοποιητήριο πληρωμής. Στη συνέχεια θα εκτυπώνουν το ειδοποιητήριο και θα πηγαίνουν σε τράπεζα, ταχυδρομείο ή εφορία για την πληρωμή του τέλους. Δεν θα παραλαμβάνουν αυτοκόλλητο σήμα, αλλά μόνο την απόδειξη πληρωμής.

Οι τράπεζες θα ενημερώνουν αυτομάτως το σύστημα για την πληρωμή των τελών, και έτσι το υπουργείο Οικονομικών θα γνωρίζει ποιος φορολογούμενος πλήρωσε και ποιος όχι.

Στην περίπτωση εκπρόθεσμης πληρωμής, όπως ισχύει κάθε χρόνο, θα επιβάλλεται πρόστιμο ισόποσο με την αξία των αρχικών τελών. Απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και πρόστιμα θα ενσωματώνονται στη συνέχεια στο εκκαθαριστικό του φόρου εισοδήματος.

Για όσους δεν έχουν πιστοποιηθεί στο Taxisnet το ειδοποιητήριο θα εκτυπωθεί από τη ΓΓΠΣ και θα τους αποσταλεί ταχυδρομικά.zougla.gr

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 22,Οκτώβριος, 2012, 10:03 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr