Ολοκληρώθηκε η ομιλία του Πρωθυπουργού στην Κ.Ο. της Ν.Δ.

Oμιλία του Πρωθυπουργού στην ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας : Αν μας υποχρέωναν τώρα να βγαίναμε από το ευρώ θα χάναμε το 80% του επιπέδου ζωής που είχαμε το 2009

 

Είμαστε η εγγύηση της ενότητας του ελληνικού λαού

 

Μόλις καταφέρουμε να ξεφύγουμε από τα ελλείμματα θα αρχίσουμε να αποκαθιστούμε τις αδικίες. Οταν θα ξεπερνάμε τον στόχο μας θα χρησιμοποιούμε αυτό τον όρο για να αποκαθιστούμε τις αδικίες.

 

Δε θα μπορέσει η χώρα να ορθοποδήσει αν δεν πάψουν να την απομυζούν τα τρωκτικά

 

Η ασυδοσία του δημόσιου τομέα τελειώνει

 

 

Πρέπει να απομονώσουμε όσους θέλουν να μπλοκάρουν την ψήφιση των μέτρων

 

Αρχίσαμε εστρατεία για τιο χτύπημα της λαθρομετανάστευσης. Η εικόνα αλλάζει στα κέντρα των πόλεων. Η ανακατάληψη των πόλεών μας έχει αρχίσει. Σήμερα ο νόμος υπάρχει και εφαρμόζεται.

 

Τους τελευταίους δυο μήνες δώσαμε μάχες σε δυο μέτωπα και αλλάξαμε την εικόνα της Ελλάδας. Εχει αλλάξει ο τρόπος που μας βλέπουν.

 

 

Παλεύω να πάρουμε περισσότερα χρήματα από τα 31 δις ευρώ

 

 

Κάποιοι ήθελαν να θυσιάσουν την Ελλάδα ως Ιφιγένεια

Αναλυτικά : Το κλίμα στο εσωτερικό  της χώρας έχει αρχίσει να αλλάζει  δήλωσε ο πρωθυπουγός κ. Αντώνης  Σαμαράς μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματός του και πρόσθεσε ότι σταδιακά κερδίζεται η μάχη της αξιοπιστίας στο εξωτερικό.

“Μισθοί και συντάξεις  δεν πρόκειται να ξανακοπούν, η  μείωση του ελλείμματος  κατά 13,5 δις ευρώ που είναι συμβατική  υποχρέωση θα είναι η τελευταία” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός και έκανε έκκληση στους κυβερνητικούς του εταίρους να συνεχίσουν μαζί την πορεία. Ξεκαθάρισε δε ότι “η ψήφιση των μέτρων θα πρέπει να γίνει άμεσα για να πάρουμε την δόση που μόνο 10% θα πάει στους δανειστές. Παλεύω προσωπικά για να πάρουμε περισσότερα χρήματα ώστε να καλυφθούν οι οφειλές του κράτους προς τους ιδιώτες και να τονωθεί η ρευστότητα. Τα χρήματα που θα μπουν στην αγορά θα είναι περισσόγερα από τις περικοπές που θα γίνουν. Μολις ψηφιστούν τα μέτρα και πάρουμε την δόση θα αρχίσει η ρευστότητα να τροφοδοτεί νοικοκυριά και επιχειρήσεις και η δραχμοφοβία θα υποχωρήσει ενώ θα αρχίσουν να έρχονται επενδεύσεις”. Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο σκεφτείτε τί θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα” είπε ο κ. Σαμαράς και περιέγραψε συνθήκες κατάρευσης και εξόδου της χώρας από την ΕΕ με σημαντικές πολιτικές επιπτώσεις. “Είναι ένας εφιάλτης που θα τον αποτρέψουμε” διαβεβαίωσε ο πρωθυπουργός ενώ είπε ότι “είναι φυσιολογικό να υπάρχουν τριβές”. Περιέγραψε δε την δραμματική στιγμή: Σε κρίσιμες στιγμές υπάρχουν εκείνοι που αντέχουν να πάρουν αποφάσεις και εκείνοι που λιποψυχού, υπάρχουν εκείνοι που κάνουν το άλμα προς τα εμπρός και εκείνοι που μένουν κολλημένοι στις λάσπες του παλιού. Κάλεσε δε τους βουλευτές του να δώσουν μαζί την μάχη έναντι στους αντιπάλους που μένουν κολλημένοι στο χθες.

Αρνήθηκε ο κ. Σαμαράς  ότι “είμαστε ασυνεπείς με τις  υποσχέσεις μας” και πρόσθεσε ότι  οι δεσμεύσεις που συμπεριλήφθηκαν  στην προγραμματική συμφωνία της  κυβέρνησης έχουν ορίζοντα τετραετίας. “Πρέπει να σώσουμε τη χώρα από την καταστροφή. Υποσχεθήκαμε να διατηρήσουμε την χώρα στο ευρώ γιατί χωρίς αυτό δεν έχει νόημα τίποτε άλλο” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς και σημείωσε ότι “οι υποσχέσεις θα τηρηθούν μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά της χώρας”. Συνεχίζοντας ανέφερε ότι “αν κάναμε τσαμπουκά στην Ευρώπη όπως έλεγαν κάποιοι θα δημιουργούσαν ρήξη στις σχέσεις με την ΕΕ και θα οδηγούσε σε άμεση έξοδο”. Τηρήσαμε τις δύο βασικές δεσμέυσεις μας δήλωσε ο πρωθυπουργός και εξήγησε ότι αποτρέψαμε την έξοδο από το ευρώ και θέσαμε τις βάσεις ανάκαμψης.

Πρέπει να χτυπήσουμε δύο  εχθρούς: την δημόσια σπατάλη  και την φοροδιαφυγή είπε ακόμη  ο πρωθυπουργός και τόνισε ότι  με τις διαρθρωτικές αλλαγές θα αντιμετωπισθεί η σπατάλη και η ασυδοσία στον δημόσιο τομέα.

Είπε ακόμη ο κ. Σαμαράς; “Κερδίσαμε κρίσιμες μάχες σε δύο  μέτωπα: στο εξωτερικό αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία μας που βελτίωσε και την διαπραγματευτικλήμας θέση. Στο εσωτερικό άλλαξε η αίσθηση  της κοινωνίας”. Μίλησε για υλοποίηση  της πολιτικής του. Αρχίσαμε εκστρατεία για το χτύπημα της λαθρομετανάστευσης, η ανακατάληψη των πόλεών μας που είχαμε υποσχεθεί έχει αρχίσει. Όταν αναλάβαμε η Ελλάδα ήταν μία χώρα χωρίς πρωτεύουσα. Τώρα εφαρμόζουμε το νόμο κανονικά και τον εφαρμόζουμε και απέναντι σε ακραίες ομάδες και μέσα στα πανεπιστήμια.

Κλείνοντας είπε ότι  “από την δοκιμασία των επόμενων ημερών θα βγούμε πιο δυνατοί και  η κυβέρνηση και η χώρα. Αναλογιστείτε  τί έλεγαν ευρωπαίοι ηγέτες μέχρι  και πριν από λίγο καιρό, υπάρχαν  κάποιοι που έβλεπαν έξοδο της χώρας από το ευρώ τώρα οι περισσότεροι στοιχιματίζουν για την παραμονή. Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είμαστε τώρα μαζί διστάζουν. Κάνω έκκληση να προσωρήσουν μαζί μας μέχρι το τέλος. Πώς μπορούμε να κάνουμε πίσω τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και δημιουργούμε τις προυποθέσεις να βγούμε από την κρίση” ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 4,Νοέμβριος, 2012, 12:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr