Όσοι υπάλληλοι δεν προσελήφθησαν με ΑΣΕΠ θα μετακινηθούν άμεσα

Αιφνιδιαστική εισβολή στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και το γραφείο του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής τριάντα άτομα της ΑΔΕΔΥ, ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Αυτό συνέβη μετά την απόφαση του υπουργού να ξεκινήσει άμεσα το Πρόγραμμα Κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να καλυφθούν κενές θέσεις στο Δημόσιο.

Άνδρες των ΜΑΤ βρίσκονται αυτή την ώρα έξω από το υπουργείο.

Μετά από απόφαση του υπουργού κ. Αντώνη Μανιτάκη ξεκινάει η μετακίνηση των δημοσίων υπαλλήλων που δεν έχουν προσληφθεί με ΑΣΕΠ ή άλλη διαγωνιστική διαδικασία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης «προκειμένου να καλυφθούν υπαρκτά κενά στη διοίκηση, ιδίως στην εξυπηρέτηση των πολιτών, και να αξιοποιηθεί καλύτερα το διοικητικό προσωπικό».

Ο υπουργός κ. Αντώνης Μανιτάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες του υπουργείου να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία, και μετά από συνεννόηση των συναρμόδιων συναδέλφων του θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγους μήνες.

Από το υπουργείο διευκρινίζουν πως το Πρόγραμμα Κινητικότητας δεν απειλεί την νομιμότητα των προσλήψεων.
Το Πρόγραμμα αφορά:

Αποκλειστικά υπαλλήλους που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου σε υπηρεσίες κεντρικές και περιφερειακές, του Δημοσίου, των ανεξάρτητων αρχών, των ΝΠΔΔ, των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και των ΝΠΙΔ που ανήκουν στον δημόσιο τομέα. Δηλαδή δεν αφορά μόνιμο προσωπικό.
Αποκλειστικά υπαλλήλους Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους υποχρεωτικής και πανεπιστημιακής εκπαίδευσης (Υ.Ε. και Π.Ε).

Αποκλειστικά υπαλλήλους των ειδικοτήτων Διοικητικού, Διοικητικού – Λογιστικού, Διοικητικού – Οικονομικού και Διοικητικών Γραμματέων. Δηλαδή δεν αφορά υπαλλήλους καμίας άλλης ειδικότητας.

Η επιλογή των υπαλλήλων συνδέεται με τις καταργήσεις των θέσεων. Εντούτοις έχουν τεθεί τρεις περιορισμοί:

Οι θέσεις αυτές καταργούνται μόνον εφόσον: ο αριθμός των υπαλλήλων που εμπίπτουν στη ρύθμιση είναι μεγαλύτερος των δέκα (10) ανά υπηρεσία ή φορέα, ώστε να μην επηρεαστούν οι μικρές σε μέγεθος υπηρεσίες
οι υπάλληλοι αυτοί ανέρχονται σε ποσοστό μικρότερο του 25% του συνολικού αριθμού των τακτικών υπαλλήλων (μονίμων και ΙΔΑΧ) των ως άνω κλάδων και ειδικοτήτων ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας. Αν υπερβαίνουν το 25%, οι υπηρεσίες εξαιρούνται οι υπάλληλοι αυτοί είναι λιγότεροι από το 10% του συνόλου του τακτικού προσωπικού που υπηρετεί στην υπηρεσία ανεξαρτήτως εκπαιδευτικής βαθμίδας, κλάδου και ειδικότητας, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα λειτουργίας στις υπηρεσίες.

Από τη διαδικασία εξαιρούνται: οι φορείς κοινωνικής ασφάλισης και φροντίδας, ο ΟΑΕΔ, τα νοσοκομεία καθώς και αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία (δηλαδή οι υπάλληλοι που υπηρετούν στη ΓΓ Πολιτισμού του Υπουργείου Παιδείας).

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 9,Νοέμβριος, 2012, 3:29 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr