9.000 θέσεις ειδικευομένων ιατρών στη Γερμανία με μισθό 3 έως 6 χιλιάδες ευρώ

Εννέα χιλιάδες θέσεις ειδικευομένων ιατρών προσέφερε σε Έλληνες αποφοίτους ιατρικών σχολών η γερμανική κυβέρνηση, στο πλαίσιο της παροχής τεχνογνωσίας προς την Ελλάδα της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δράσης (Task Force). Στους ιατρούς προσφέρθηκε αμοιβή από 3 έως 6 χιλιάδες ευρώ καθώς και ενίσχυση για την εκμάθηση της γλώσσας.

Αντίστοιχα, από την ελληνική πλευρά, ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης πρότεινε την ψήφιση σχετικής νομοθεσίας από το γερμανικό Κοινοβούλιο και την υπογραφή των ανάλογων συμφωνιών, που θα επιτρέπουν την ασφαλιστική κάλυψη Γερμανών ασφαλισμένων από τα ταμεία τους, ώστε να συνδυάζουν στην Ελλάδα τον ιατρικό τουρισμό με την αποκατάσταση και τον τουρισμό αναψυχής.

Επίσης, ζήτησε την ενθάρρυνση επιχειρηματικών συμπράξεων που θα επενδύσουν στη χώρα μας σε αυτό το πεδίο και θα αξιοποιήσουν όλο αυτό το επιστημονικό δυναμικό, που θα εξειδικεύεται στη Γερμανία, ανοίγοντας την ελληνική αγορά για πρώτη φορά σε 70 εκ. νέους πελάτες.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα κατά τη διάρκεια των εργασιών του ελληνογερμανικού ιατρικού συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη, την έναρξη του οποίου σήμανε ο κ. Στυλιανίδης.

Όπως τόνισε ο υπουργός, «η συνεργασία μας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, χάρη στην Ελληνογερμανική Συνέλευση, φέρνει τα πρώτα πρακτικά αποτελέσματα για την ανάπτυξη, την οικονομία και την αντιμετώπιση της ανεργίας. Η ανταλλαγή τεχνογνωσίας που ξεκινήσαμε, συνεχίζεται με στοχευμένες πρακτικές πολιτικές, που μπορούν να δημιουργήσουν δυναμική ανάκαμψης, αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, δεν είναι άλλα από το ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και το υπέροχο κλίμα για ιατρικό τουρισμό».

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από τους Ιατρικούς Συλλόγους της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας με τη βοήθεια του Γερμανικού Προξενείου Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχαν το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, η Ένωση των 413 νοσοκομείων του γερμανικού κρατιδίου και πλήθος Ελλήνων γιατρών.

Στο Συνέδριο χαιρετισμούς απηύθηναν ο υπουργός Μακεδονίας- Θράκης Θεόδωρος Καράογλου και η υΥπουργός Υγείας της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας Barbara Steffens.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 10,Νοέμβριος, 2012, 9:03 μμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ, ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr