«Τεχνητή Νοημοσύνη. Αναζητώντας την εικόνα μας στη μηχανή»

Την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 και ώρα 16:00 το Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, σε αίθουσα του Παραρτήματος Καστοριάς, διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη. Αναζητώντας την εικόνα μας στη μηχανή». Η διάλεξη θα γίνει από τον επιστημονικό συνεργάτη Δρ. Όροβα Χρήστο. Ο Δρ. Όροβας έλαβε το διδακτορικό του από το Πανεπιστήμιο του Υόρκ με θέμα το σχεδιασμό και την υλοποίηση Τεχνητών Νευρωνικών Δικτύων για αναγνώριση προτύπων. Την περίοδο 1998-00 και το 2002 εργάσθηκε σε ερευνητικά προγράμματα της Ε.Ε πάνω σε υβριδικά συστήματα συμβολικής και υπολογιστικής τεχνητής νοημοσύνης, ως μέλος της ομάδας του Εργαστηρίου Νευρωνικών Δικτύων του τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του Μιλάνου.

Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τομέας της επιστήμης των υπολογιστών που εργάζεται την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων. Για το σκοπό αυτό αναπτύσσει κατάλληλο λογισμικό αλλά σχεδιάζει και αναπτύσσει ολοκληρωμένα συστήματα υλικού-λογισμικού και στοχεύει στην επίτευξη ευφυούς συμπεριφοράς. Η μάθηση, ο συνδυασμός υπάρχουσας γνώσης για εξαγωγή συμπερασμάτων και λήψης αποφάσεων, η ικανότητα αναζήτησης λύσεων και σχεδιασμού ενεργειών αλλά και η κατανόηση λόγου, η τεχνητή όραση και γενικά η χρήση αισθητηριακών δεδομένων εμπεριέχονται στα χαρακτηριστικά και τους στόχους ενός ευφυούς συστήματος.

Στη διάλεξη θα αναφερθούν ιστορικά στοιχεία της Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.)και ερωτήματα που προκύπτουν στην ανάπτυξη ευφυών συστημάτων. Θα αναφερθούν οι βασικές τεχνικές Τ.Ν. και θα παρουσιαστούν τα σύγχρονα επιτεύγματα της.

Η διάλεξη αποσκοπεί στην ενημέρωση των φοιτητών, των συναδέλφων και κάθε ενδιαφερόμενου, για τα μεγάλα τεχνολογικά-προγραμματιστικά θέματα που αφορούν την τεχνολογική εποχή μας.

Θα ακολουθήσει συζήτηση σχετικά με τις προοπτικές και τα θέματα που σχετίζονται με την χρήση ευφυών συστημάτων στην εποχή μας.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Νοέμβριος, 2012, 10:48 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr