Η αλήθεια για τις αμοιβές και τα προνόμια των » φοβερών » βουλευτών μας . Αίσχος

Όσο και να χοροπηδάτε θα τα ακούτε, θα τα λέμε θα τα παρουσιάζουμε……

Συνολικά παραπάνω από 7.000 ευρώ τον μήνα καθαρά και στο χέρι λαμβάνει κάθε βουλευτής την ώρα που ο ίδιος έχει διαμορφώσει τον κατώτατο μισθό για τους νέους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα στα 510 ευρώ.
Μάλιστα μετά και τα πρόσφατα μέτρα που ψήφισαν, οι βουλευτές λαμβάνουν υπερδιπλάσιο μισθό από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου (3.023 ευρώ), έναν καθηγητή πανεπιστημίου (1.459 ευρώ) και τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ (1.872 ευρώ).

Όπως δημοσιεύει το Πρώτο Θέμα, σύμφωνα με τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας, το μηνιαίο καθαρό πληρωτέο ποσό ανέρχεται κατά μέσο όρο σε 6.200 ευρώ. Σε αυτό πρέπει να προστεθεί και η αποζημίωση που λαμβάνει κάθε βουλευτής για τη συμμετοχή του στις κοινοβουλευτικές επιτροπές και μεσοσταθμικά κυμαίνεται από 800 έως 1.000 ευρώ μηνιαίως.

Ειδικότερα, οι βουλευτές λαμβάνουν μηνιαίως και στο χέρι:…

– Βουλευτική αποζημίωση 5.780,60 ευρώ
– Επίδομα οργάνωσης γραφείου 1.000 ευρώ κατά μέσο όρο
Εμφανίζονται διαφοροποιήσεις ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια του βουλευτή.Στους βουλευτές της πρωτεύουσας δίνονται 935,88 ευρώ και οι βουλευτές της επαρχίας λαμβάνουν 1.169,99 ευρώ.
– Ταχυδρομικά τέλη 1.136,64 ευρώ
Το ποσό δίνεται προκειμένου να στέλνονται επιστολές σε ψηφοφόρους και όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, «το δαπανούμε όλο σε γραμματόσημα».
– Επίδομα κίνησης κατά μέσο όρο 550 ευρώ
– Οικογενειακή παροχή 50 ευρώ
– Αποζημίωση για συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα 1.150 ευρώ
Εκτός όμως από τα χρήματα που παίρνουν στο χέρι οι βουλευτές, υπάρχουν και κάποιες άλλες παροχές των οποίων επωφελούνται, οι οποίες είναι οι ακόλουθες:
– Βουλευτικά Ι.Χ. 975 ευρώ
– Επίδομα ενοικίου 1.000 ευρώ
– Ατέλεια τηλεφωνική για τα πολιτικά γραφεία 917 ευρώ
Σύμφωνα με το άρθρο 2 του Ζ’ ψηφίσματος, οι βουλευτές δικαιούνται ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Η ετήσια δαπάνη της Βουλής για κάθε βουλευτή ανέρχεται σε 11.000 ευρώ.
– Ατέλεια κινητού τηλεφώνου 200 ευρώ
Τυχόν υπερβάσεις τις καλύπτει ο βουλευτής.
– Αεροπορικά εισιτήρια 875 ευρώ
Συνολικά 104 αεροπορικά εισιτήρια το χρόνο δικαιούνται οι βουλευτές της περιφέρειας, προκειμένου κάθε εβδομάδα να επιστρέφουν στις εκλογικές τους περιφέρειες.
– Δύο επιστημονικοί συνεργάτες 4.500 ευρώ
Σε κάθε βουλευτή παρέχονται 4 υπάλληλοι και 2 αστυνομικοί. Από τους υπαλλήλους οι δύο είναι αποσπασμένοι και άρα πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους. Τους άλλους δύο τους επιλέγει ο ίδιος και πληρώνονται από τη Βουλή.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 12,Νοέμβριος, 2012, 7:04 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

3 Σχόλια για “Η αλήθεια για τις αμοιβές και τα προνόμια των » φοβερών » βουλευτών μας . Αίσχος”

 1. Zhshs

  Εκει πρεπει να χτυπήσουμε. Ας κόψουν απο τους ιδιους. Ας ξεσηκωθούμε επιτέλους. Γιατί καθόμαστε και τα τρόμε όλα ?? Οτι τους κατέβει το περνάνε. Εξαθλίωση το καταλαβαίνεται? Αρκεί αυτοί να περνούν καλά !!!!

 2. k

  ελλαδισταν

 3. Κώστας

  ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΝΤΩΝΗ, ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΕΙΣ!!!!

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr