Το μήνυμα των 17 υπουργών Οικονομικών για την Ελλάδα

Την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν σε τροχιά το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής και τις προσπάθειες που καταβάλλουν οι Έλληνες πολίτες, εξήρε το Eurogroup στο ανακοινωθέν που εξέδωσε για την Ελλάδα και στο οποίο υπογραμμίζει τη «σημαντική πρόοδο στην αξιολόγηση της πορείας της Ελλάδας».
Ειδικότερα, το Eurogroup καλωσόρισε τη σημαντική πρόοδο προς μια πλήρη συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και της Τρόικα στις επικαιροποιημένες προϋποθέσεις του προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων των ισχυρών και αναγκαίων μέτρων στους τομείς της δημοσιονομικής εξυγίανσης, των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, των ιδιωτικοποιήσεων, των αυτόματων μηχανισμών διόρθωσης και της σταθεροποίησης του χρηματοοικονομικού τομέα.
Αναγνώρισε ταυτόχρονα τις σημαντικές προσπάθειες που έχουν ήδη γίνει από τους Έλληνες πολίτες και είναι πεπεισμένο ότι οι συνεχιζόμενες δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – μετά από ακόμη ένα πολύ δύσκολο έτος – θα επιτρέψουν στην οικονομία να επιστρέψει σε βιώσιμη ανάπτυξη με υψηλότερη απασχόληση που είναι η καλύτερη εγγύηση για ένα σίγουρο μέλλον.
Παράλληλα, οι υπουργοί οικονομικών του ευρώ, καλωσόρισαν την αποφασιστικότητα των ελληνικών αρχών να επαναφέρουν στο σωστό δρόμο το πρόγραμμα, ιδίως με την υιοθέτηση από το Κοινοβούλιο, στις 7 και 11 Νοεμβρίου, ενός σημαντικού αριθμού μεταρρυθμίσεων, καθώς και ενός πειστικού προϋπολογισμού για το 2013, τα οποία έχουν λάβει μια θετική αξιολόγηση από την τρόικα, όπως επισημαίνεται στο ανακοινωθέν.
Το Eurogroup σημείωσε, επίσης με ικανοποίηση, ότι η Ελλάδα έχει αναπτύξει και έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει νέα εργαλεία πριν την επόμενη εκταμίευση, για να ενισχύσει τη διακυβέρνηση του προγράμματος, τα οποία θα βοηθήσουν να παραμείνει σε τροχιά, κυρίως μέσω των μηχανισμών διόρθωσης,  για να διασφαλιστεί η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων και της σημαντικής ενίσχυσης του υφιστάμενου λογαριασμού για την εξυπηρέτηση του χρέους.
Στο πλαίσιο αυτό, το Eurogroup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναθεωρημένοι δημοσιονομικοί στόχοι – όπως ζητήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και υποστηρίχθηκε από την τρόικα – θα είναι μια κατάλληλη προσαρμογή για τη δημοσιονομική προσαρμογή υπό το πρίσμα των πρόσφατων οικονομικών εξελίξεων.
Κάλεσε ακόμη τις ελληνικές αρχές να εφαρμόσουν «τις λίγες υπολειπόμενες προαπαιτούμενες δράσεις κατεπειγόντως ώστε να επιτρέψουν την άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης».
«Μαζί με την αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, το Eurogroup θα συζητήσει τις χρηματοδοτικές ανάγκες και τη βιωσιμότητα του χρέους σε έκτακτη συνάντηση που θα συγκληθεί στις 20 Νοεμβρίου».
Mέχρι τότε αναμένει ότι όλα τα αναγκαία στοιχεία θα είναι σε θέση για τα κράτη μέλη να ξεκινήσουν τις σχετικές εθνικές διαδικασίες που απαιτούνται για την έγκριση της εκταμίευσης της επόμενης δόσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, με την επιφύλαξη της θετικής αξιολόγησης της τρόικα όλων των προαπαιτούμενων δράσεων των ελληνικών αρχών, καταλήγει το ανακοινωθέν.
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Νοέμβριος, 2012, 7:22 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr