Σε 10 μέρες οι πρώτες λίστες με υπαλλήλους προς απόλυση….

Το υπουργείο έχει δώσει εντολή μέσα σε 10 μέρες οι υπηρεσίες να καταρτίσουν τις λίστες των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς θα αρχίσουν να αμείβονται με το 75% του μισθού τους. Το δημόσιο θα κάνει τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών και θα εντάξει μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων αυτών σε νέες θέσεις. Όσοι δεν ενταχθούν σε νέα θέση θα απολύονται.

Ποιοι είναι οι υπάλληλοι που θα μπουν στις λίστες;

Με βάση το προφίλ που έχει συντάξει το υπουργείο σε διαθεσιμότητα μπαίνουν υπάλληλοι που είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικών καθηκόντων, που έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστους χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Αυτοί οι υπάλληλοι δεν θα απολυθούν. Θα μπουν σε διαθεσιμότητα, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη τονίζουν ότι το δημόσιο ως συνήθως κινείται αργά. Δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια των μετακινήσεων, της επιλογής των προσώπων κλπ.

Κάπως έτσι η αξιοποίηση των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν λόγω… λήξης του 12μηνου.

Στην περίπτωση που ο υπάλληλος 12 μήνες μετά την ένταξή του στην διαθεσιμότητα δεν έχει ενταχθεί σε νέα θέση απολύεται όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Έτσι ίσως υπάρξουν πολλοί υπάλληλοι που θα βρεθούν χωρίς δουλειά … από ατύχημα.

Παράλληλα έχει ξεσπάσει και πόλεμος μεταξύ υπουργείου και συνδικαλιστών και δημάρχων με τους δεύτερους να αρνούνται να καταρτίσουν τις λίστες.

Το υπουργείο λέει απ’ την πλευρά του ότι θα μπορέσει το ίδιο βάσει απογραφής να καταρτίσει λίστες, ωστόσο σε αυτές θα ενταχθούν πολλοί περισσότεροι με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά να είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που θα κινδυνεύουν με απόλυση.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Νοέμβριος, 2012, 9:36 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr