Παράταση της αναστολής των πλειστηριασμών μέχρι το 2014 μελετά το υπουργείο Ανάπτυξης

Με το βλέμμα προσανατολισμένο στις ισπανικές εξελίξεις που υπαγορεύονται από την αλλαγή πλαισίου σε ό,τι αφορά τους πλειστηριασμούς ακινήτων από τις τράπεζες μετά και τις κοινωνικές πιέσεις που προκάλεσαν στη χώρα της ιβηρικής οι απανωτές αυτοκτονίες και οι αυξήσεις εξώσεων κατά 21,5%, η ελληνική κυβέρνηση ανακρούει πρύμνα και χαράσσει γραμμή προστασίας των δανειοληπτών.

Πιο συγκεκριμένα, την πρόθεση της κυβέρνησης να δώσει νέα παράταση στην αναστολή πλειστηριασμών επιβεβαίωσε σήμερα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς με έγγραφη απάντησή του σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο κ. Σκορδάς ξεκαθάρισε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι να δώσει νέα παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών. Κανονικά λήγει στις 31.12.2012, ενώ ο κ. Σκορδάς παρέπεμψε σε παλαιότερη δήλωσή του ότι θα δοθεί νέα παράταση. Ο υφυπουργός Ανάπτυξης ενημέρωσε πως διεξάγεται κύκλος διαβούλευσης τονίζοντας ότι στόχος αυτής της προσπάθειας είναι να θεσπιστεί ένα νέο, πιο ξεκάθαρο πλαίσιο για τη βιώσιμη ρύθμιση των δανείων με την ταυτόχρονη όμως παροχή «ανάσας» προς τους δοκιμαζόμενους δανειολήπτες μέχρι το τέλος του 2014. Κι αυτό διότι η κυβέρνηση φοβάται πλέον πως η κρίση πλήττει άμεσα τον κοινωνικό ιστό της χώρας και πως λόγω του χειμώνα δεν είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί κύμα εξώσεων όπως έγινε στην Ισπανία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr στα σχέδια του υπουργείου Ανάπτυξης είναι η αύξηση των ορίων σε ό,τι αφορά τις ρυθμίσεις δανείων χωρίς όμως να θίγονται οι μικροδανειολήπτες. Κεντρική φιλοσοφία της κυβέρνησης είναι πως δεν μπορεί να υπάγονται στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες από ένα ποσό κι επάνω καθώς τα ευνοϊκά μέτρα οφείλουν να αφορούν μονάχα τις ευπαθείες και χαμηλές εισοδηματικά ομάδες. Κάπως έτσι εξετάζεται να υπάρξει ένα πλαφόν ως προς τις ρυθμίσεις καθώς αρκετές είναι οι περιπτώσεις που αιτούνται υπαγωγή στις ευνοϊκές ρυθμίσεις δανειολήπτες με οφειλές άνω των 500.000 ευρώ. Ήδη για το θέμα ο υφυπουργός Ανάπτυξης διαβουλεύεται με μια σειρά φορέων όπως οι καταναλωτικές οργανώσεις, η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών κ.ά. Μάλιστα ήδη διαφαίνεται μια πρώτη τάση σύγκρουσης μεταξύ κυβέρνησης και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων καθώς οι τράπεζες εκτιμούν πως δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο το βάρος αυτής της κρίσης πίστεως.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 13,Νοέμβριος, 2012, 4:00 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr