ΧΩΡΙΣ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ πόσα παίρνουν οι Ευρωπαίοι βουλευτές και Ευρωβουλευτές

Στα ρετιρέ της βουλευτικής αποζημίωσης κατοικούν οι Ιταλοί βουλευτές, στα χαμηλά οι Ούγγροι και οι Ελληνες κάπου στη μέση. Ο λόγος για τους βουλευτές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις βασικές αμοιβές τους, οι οποίες αν και διαφέρουν από χώρα σε χώρα, έχουν ένα κοινό τόπο. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» δεν είναι ποτέ ατόφιες, αφού πάντα συμπληρώνονται από πρόσθετες απολαβές, οι οποίες ενίοτε ξεπερνούν ακόμα και το βασικό μισθό! Ανυπολόγιστα παραμένουν και τα πλουσιοπάροχα προνόμια που είτε δίνονται σε χρήμα είτε σε είδος.

Το ταξίδι στις βουλευτικές «τσέπες» που κάθε άλλο παρά τρύπιες είναι, επιφυλάσσει, πολλές εκπλήξεις, όχι μόνο για το ύψος των αμοιβών, αλλά και για τους τρόπους με τους οποίους οι Ευρωπαίοι εθνοπατέρες καταφέρνουν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να εξασφαλίσουν τα «έξτρα» τους. Οταν δεν είναι ενσωματωμένα στις βασικές αμοιβές, τότε ξεπετάγονται από τα έξοδα παραστάσεως, τα επιδόματα και τις αποζημιώσεις για διάφορες δαπάνες. Ωστόσο, πολλές φορές, γράφει η εφημερίδα, ούτε αυτά είναι αρκετά, αφού πέραν των χρηματικών απολαβών σε όλες τις χώρες δίδονται και άλλες παροχές όπως η τηλεφωνική και ταχυδρομική ατέλεια, η δωρεάν μεταφορά, η πληρωμή των βοηθών τους κ.α.

400.000 ευρώ το χρόνο για τους Ευρωβουλευτές
Εκτός συναγωνισμού είναι οι ευρωβουλευτές αφού άμεσα ή έμμεσα ο καθένας στοιχίζει περίπου 400.000 ευρώ το χρόνο!

Οπως σημειώνει το δημοσίευμα, πάρτε βαθιά ανάσα και διαβάστε: βασική αμοιβή 7.957 ευρώ, επίδομα γενικών εξόδων 4.299 μηνιαίως, ετήσιο επίδομα για έξοδα μετακίνησης έως 4.243 ευρώ, επίδομα παρουσίας για κάθε ημέρα εμφάνισης στις συνεδριάσεις 304 ευρώ, αλλά και ποσό έως 21.209 ευρώ μηνιαίως για λοιπά έξοδα ταξιδίων, διαμονής… κ.ά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Νοέμβριος, 2012, 6:24 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr