Πρεμιέρα για την e-εφαρμογή του επιδόματος θέρμανσης

Πρεμιέρα κάνει σήμερα στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων η ηλεκτρονική εφαρμογή για το επίδομα  θέρμανσης. Χθες υπεγράφη η σχετική υπουργική απόφαση με την οποία καθορίζονται  τα εισοδηματικά και τα περιουσιακά όρια των δικαιούχων όπως αυτά θα πρέπει να αποτυπώνονται στις  φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν φέτος. Με την απόφαση ορίζεται και η αντιμετώπιση των προβλημάτων που είχαν προκύψει με τους φορολογούμενους που εντός του 2012 μετακόμισαν σε πιο κρύες περιοχές και δικαιούνται υψηλότερο επίδομα σε σχέση με την κατοικία που αναγράφεται στην φετινή φορολογική δήλωση καθώς και αυτούς που μεταβλήθηκε επί τα χείρω η περιουσιακή τους κατάσταση.

Στην υπουργική απόφαση συμπεριελήφθη και ειδική πρόβλεψη που δίνει την δυνατότητα και σε πολίτες που άλλαξε φέτος η περιουσιακή τους κατάσταση, ή η διεύθυνση κατοικίας τους  και είναι πλέον δικαιούχοι του επιδόματος ή διαμένουν πλέον σε περιοχή όπου δικαιούνται υψηλότερο επίδομα,  να το δηλώσουν υπεύθυνα (και ηλεκτρονικά) στην ΓΓΠΣ, να λάβουν και αυτοί το επίδομα και να ελεγχθούν εκ των υστέρων για το εάν οι υπεύθυνες δηλώσεις τους είναι ειλικρινείς.

Η διαδικασία για την είσπραξη του επιδόματος είναι η εξής. Οι φορολογούμενοι θα μπορούν από σήμερα το απόγευμα, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της ΓΓΠΣ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.gsis.gr και να επιλέγουν την εφαρμογή για το επίδομα θέρμανσης. Κατά την είσοδο τους θα συμπληρώνουν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και το κωδικό που περιλαμβάνεται σε οποιοδήποτε από τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος που ελάμβαναν μέσα στην τελευταία πενταετία.

Στη συνέχεια θα συμπληρώνουν τα στοιχεία για το εισόδημα του 2011 και τα τετραγωνικά της κύριας κατοικίας τους και αυτομάτως η εφαρμογή θα κάνει την διασταύρωση με όσα καταχωρήθηκαν στην φορολογική δήλωση που υπέβαλαν φέτος. Στο σημείο αυτό η εφαρμογή θα δίνει την δυνατότητα στο φορολογούμενο να  διευκρινίζει εάν άλλαξε κάτι φέτος στην περιουσιακή του κατάσταση ή η διεύθυνσή του σε σχέση με όσα δήλωσε στο έντυπο Ε1, που μπορεί να τον καταστήσει δικαιούχο. Στη συνέχεια Θα υποβάλει και τα στοιχεία της απόδειξης αγοράς του πετρελαίου θέρμανσης. Η ΓΓΠΣ θα διασταυρώνει τα στοιχεία και στη συνέχεια θα πιστώνει το ποσό στον τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 15,Νοέμβριος, 2012, 7:37 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr