Θετικός στη λύσσα ο σκύλος που γρατζούνισε κυνηγό στην Καστοριά.Στην επίσημη σελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας τα αποτελέσματα των εξετάσεων για το τσομπανόσκυλο…

Στην ιστοσελίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας των Ζώων αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων, που επιβεβαίωσαν πως το τσομπανόσκυλο, το οποίο επιτέθηκε δαγκώνοντας άλλα σκυλιά και γρατζούνισε έναν κυνηγό στις 15/11 στην Ιεροπηγή Καστοριάς ήταν τελικά θετικό στον ιό της λύσσας.

Οι εξετάσεις έγιναν πάνω στα δείγματα, που πάρθηκαν από τον εγκέφαλο του σκυλιού, το οποίο το σκότωσαν μόλις αντιλήφθηκαν την αλλοπρόσαλλη και επιθετική συμπεριφορά του.

Τα δείγματα αυτά, όπως ορίζει το σχετικό πρωτόκολλο, εστάλησαν στο Κέντρο Κτηνιατρικών Ιδρυμάτων Αθηνών, το μοναδικό ελεγμένο και αδειοδοτημένο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό για την Υγεία των Ζώων  (Office Interational des Epizooties) και στη συνέχεια αναρτήθηκαν γι’ αυτό και μπορείτε να δείτε εδώ την επίσημη ανακοίνωση.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό αν και αρχικά είχε γίνει γνωστό από τα τοπικά Μ.Μ.Ε., πως το λυσσασμένο σκυλί δάγκωσε τον κυνηγό, εντούτοις στη συνέχεια διευκρινίστηκε, ότι μόνο τον γρατζούνισε, αλλά επιτέθηκε και δάγκωσε άλλα σκυλιά.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 19,Νοέμβριος, 2012, 8:50 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr