Ανοικτό το θέμα της απόλυσης 22.000 δημοσίων υπαλλήλων

Με σοκ της τελευταίας στιγμής μπορεί να παρομοιασθεί η νέα, εξωφρενική και ως προς το… εύρος της, αλλά και ως προς το χρόνο υποβολής της, απαίτηση της Τρόικας.
Καθώς, κυριολεκτικά στο παρά πέντε της κρίσιμης συνεδρίασης του Εurogroup οι εκπρόσωποι των δανειστών μας φέρονται να ζήτησαν μέσω e-mail την απομάκρυνση-απόλυση περί των 22.000 δημοσίων υπαλλήλων μέχρι το 2013-14!
Συγκεκριμένα, η απαίτηση αυτή φέρεται να ξεκίνησε από το ΔΝΤ, που έδειξε να μην «πείθεται» από την αρχική συμφωνία Τρόικας-κυβέρνησης για αποχώρηση, ως τα τέλη του 2012, 2.000 υπαλλήλων από το Δημόσιο με το καθεστώς της διαθεσιμότητας και άλλων 25.000 με το ίδιο καθεστώς, εντός του 2013. Και αντί διαθεσιμότητας ζήτησε οριστική απόλυση τουλάχιστον 22.000 εργαζόμενων.
Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών, θεωρούν ότι η διαδικασία και το καθεστώς της διαθεσιμότητας είναι δύσκολο να υλοποιηθεί, συνεπώς είναι ολίγον προσχηματικός! Με δυο λόγια «φοβούνται» ότι οι Έλληνες βρήκαν ακόμα έναν εύσχημα τρόπο για να… κοροϊδέψουν τους δανειστές τους! Κι έτσι ζήτησαν από την ελληνική κυβέρνηση την απόλυση 22.000 δημοσίων υπαλλήλων μέσα στην επόμενη χρονιά.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η κυβέρνηση δεν συζήτησε καν τη νέα αυτή απαίτηση της Τρόικας, τονίζοντας ότι το πακέτο μέτρων έχει κλείσει, ενώ αργότερα έγινε γνωστό και το ότι το ΔΝΤ «απέσυρε» το σχετικό e-mail με την απαίτηση.
Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, πάντως, η απαίτηση αυτή της Τρόικα δεν αποκλείεται να συμπεριληφθεί στο νέο επικαιροποιημένο Μνημόνιο.protothema.gr
Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Νοέμβριος, 2012, 12:02 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr