Απέχουν από τα καθήκοντά τους οι πανεπιστημιακοί την Πέμπτη

11:02 – Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι πανεπιστημιακοί το προσεχές διάστημα, όπως αποφάσισε η Διοικούσα Επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση.Συγκεκριμένα, αποφάσισαν να απέχουν από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα στις 22 Απριλίου και να πραγματοποιήσουν διήμερη απεργία στις 4 και 5 Μαΐου 2010, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει παράσταση της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ και μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-μελών ΔΕΠ στο υπουργείο Παιδείας.

Μεταξύ των αιτημάτων των πανεπιστημιακών είναι:

  • – Σημαντική αύξηση των δαπανών για την Παιδεία. Η κατανομή της χρηματοδότησης στα ιδρύματα θα πρέπει να γίνεται με βάση τις τεκμηριωμένες ανάγκες κάθε ιδρύματος, με ιδιαίτερη μέριμνα για τα περιφερειακά πανεπιστήμια, καθώς και με το δέοντα σεβασμό στην αυτοδιοίκηση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
  • – Έναρξη του διαλόγου για ένα Νέο Πανεπιστημιακό Μισθολόγιο με τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας.
  • – Έναρξη του διαλόγου για την ενσωμάτωση των επιδομάτων στο βασικό μισθό. –

Παράλληλα, ζητούν συνάντηση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για ενημέρωση και συζήτηση των σχετικών θεμάτων, ενώ τονίζουν ότι πάγιο αίτημά τους είναι να μη θιγούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των πανεπιστημιακών δασκάλων.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 20,Απρίλιος, 2010, 8:03 πμ. στις Κατηγορίες ΕΛΛΑΔΑ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση
Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr