Δήμος Νεστορίου: Σημαντικά έργα υποδομής στα διαμερίσματα Χιονάτου και Κομνηνάδων .Αναπτυξιακή ώθηση στη δημοτική ενότητα Ακριτών

Σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται 4 σημαντικά έργα υποδομής στη δημοτική ενότητα Ακριτών του δήμου Νεστορίου, τα οποία θα προσδώσουν αναπτυξιακή διάσταση στην ακριτική αυτή περιοχή. Υλοποιούνται με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ενώ έρχονται να απαντήσουν σε χρόνια προβλήματα, αλλά και να ικανοποιήσουν πάγια αιτήματα των δημοτών των αντίστοιχων τοπικών διαμερισμάτων. Επιπλέον, αποτελούν και μία ολοκληρωμένη προσέγγιση δημιουργίας, αποκατάστασης και ανάδειξης των περιοχών.

Ο δήμος Νεστορίου έχει σχεδιάσει μια πληθώρα έργων. Παράλληλα έχει υποβάλει και πολλές προτάσεις σε διάφορα προγράμματα που τρέχουν αυτή την περίοδο, όπως, στο ΕΣΠΑ, στη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων, στη διαχειριστική αρχή του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καθώς επίσης και στη διαχειριστική αρχή του Υπουργείου Εσωτερικών.

Ήδη αυτή τη στιγμή κατασκευάζεται η αποχέτευση του Χιονάτου και η αποχέτευση των Κομνηνάδων, δύο σημαντικά έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσουν και και άλλα έργα που σχετίζονται με την οδοποιία, όπως η κατασκευή του οδικού άξονα, Νεστορίου – Διποταμίας.

Παράλληλα ο δήμος θα προχωρήσει κα σε αντιπλημμυρικά έργα καθώς έχει υποβάλλει προτάσεις στο ΕΣΠΑ, για τους δύο οικισμούς Χιονάτου και Κομνινάδων καθώς και έργα αστικών αναπλάσεων.

Στόχος του δήμου Νεστορίου σύμφωνα με το δήμαρχο κ. Χρήστο Γκοσλιόπουλο, είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και συνάμα η προστασία του περιβάλλοντος. «Θα δώσουμε μια διαφορετική εικόνα στην περιοχή, ενώ κύριο μέλημα μας είναι οι κάτοικοι των ορεινών αυτών περιοχών, να ζουν κάτω από καλύτερες προϋποθέσεις και συνθήκες. Επιπλέον, να δημιουργήσουμε εκείνες τις προοπτικές οι οποίες θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη του τόπου», τονίζει χαρακτηριστικά ο δήμαρχος της περιοχής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα παρακάτω τέσσερα έργα

1) ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΚΟΜΝΗΝΑΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΚΡΙΤΩΝ»

275.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝ Η ΜΕΛΕΤΗ (11.000 ΕΥΡΩ.)

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π Μακεδονία – Θράκη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και από Εθνικούς πόρους.

2) ΕΡΓΟ: «ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΧΙΟΝΑΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΡΙΤΩΝ»

288.000 ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝ Η ΜΕΛΕΤΗ (11.000 ΕΥΡΩ)

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

3) ΕΡΓΟ: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ Δ.Δ. ΚΟΜΝΗΝΑΔΩΝ»

182.000 ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝ Η ΜΕΛΕΤΗ (18.500 ΕΥΡΩ)

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.

4) ΕΡΓΟ: «ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΔΕΞΑΜΕΝΕΣ ΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ Δ.Δ. ΧΙΟΝΑΤΟΥ»

289.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΣΥΝ Η ΜΕΛΕΤΗ (18.500 ΕΥΡΩ)

Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Π. Μακεδονία – Θράκη και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΕΤΠΑ και Εθνικούς Πόρους.Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us
Image Hosted by ImageShack.us

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ –

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 26,Νοέμβριος, 2012, 3:35 μμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΝΕΣΤΟΡΙΟ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

2 Σχόλια για “Δήμος Νεστορίου: Σημαντικά έργα υποδομής στα διαμερίσματα Χιονάτου και Κομνηνάδων .Αναπτυξιακή ώθηση στη δημοτική ενότητα Ακριτών”

 1. Μπίκος

  Και εσυ που είσαι πρόβατο σε πειράζει ??? και πρόβατο ότι να ναι !!!

 2. Oti na nai

  Ξερει καλα ο δήμαρχος. 10000 ευρώ ρίχνει σε ιδιωτική μονάδα κτηνοτροφίας , με 200 γιδοπροβατα στο Επταχωρι. Εύγε…..

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr