ΣΤΗ PHILOXENIA ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΔΟΣ.Στόχος η τουριστική ανάπτυξη της περιοχής

Στην 28η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από τις 22 έως τις 25 Νοεμβρίου συμμετείχε για πρώτη φορά ο Δήμος Ορεστίδος στο περίπτερο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Με γνώμονα το τρίπτυχο «Ιστορία-Πολιτισμός-Περιβάλλον» ο Δήμος Ορεστίδος ξεκίνησε μια ουσιαστική προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, η οποία μπορεί να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

Άλλωστε, πρόκειται για έναν από τους αρχαιότερους Δήμους με την ιστορία του να ξεκινά από το Αρχαίο Βασίλειο της Ορεστίδας, να περνά από τη Διοκλητιανούπολη των Ρωμαϊκών χρόνων και να καταλήγει στη νεότερη Μακεδονία. Μια επίσκεψη στο σύγχρονο Αρχαιολογικό Μουσείο, στο Μουσείο Παλαιοντολογίας και Παλαιοβοτανικής του Νοστίμου, στη Διοκλητιανούπολη και τις ανασκαφές της Παραβέλας είναι σίγουρο ότι θα ικανοποιήσει τους φιλίστορες τουρίστες.

Η βαριά αυτή κληρονομιά συμπληρώνεται από την σύγχρονη εικόνα του Δήμου Ορεστίδος με τον Αλιάκμονα ποταμό και τον βιότοπό του να τον διασχίζει και τους ορεινούς όγκους του να τον οριοθετούν, κρύβοντας στα δάση του ελκυστικές διαδρομές και καταρράκτες που σε ξαφνιάζουν.

Τη φυσική αυτή ομορφιά συνοδεύουν τα διάσπαρτα αρχιτεκτονικά μνημεία και η αποτύπωση της ιστορίας σε κάθε γωνιά της πόλης και των οικισμών.

Βέβαια, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την ζωντάνια του Δήμου, η οποία τροφοδοτείται τόσο από τον πολιτισμό όσο και από τα τοπικά προϊόντα που παράγει η περιοχή μας. Αργείτικο καρναβάλι, εμποροπανήγυρη, χορωδιακό φεστιβάλ, φασόλια Καστοριάς, μανιτάρια, κάστανα, φέτα και πολλά άλλα.

Image Hosted by ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with I

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 27,Νοέμβριος, 2012, 10:45 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ, ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr