Συνθετικά ναρκωτικά: ο νέος εφιάλτης

Τα συνθετικά ναρκωτικά αλλάζουν σταδιακά το τοπίο της τοξικομανίας στην Ευρώπη σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας EMCDDA, που βρίσκει μείωση της χρήσης κάνναβης και ηρωίνης αλλά ολοένα ευρύτερη διάδοση συνθετικών ψυχοτρόπων ουσιών, ειδικά στους νέους. Η υπηρεσία παρουσίασε επισήμως την έκθεσή της στο ΕΚ στις 27 Νοεμβρίου, στην επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών.
Σύμφωνα με την έκθεση, η κάνναβη παραμένει το ευρύτερα διαδεδομένο ναρκωτικό στην Ευρώπη με δεύτερη την κοκαΐνη όμως αλλά η κατανάλωση αμφοτέρων δείχνει σημεία κάμψης. Η ηρωίνη βρίσκεται σαφώς σε ύφεση ως προς τη χρήση της αλλά εξακολουθεί να προκαλεί τον μεγαλύτερο αριθμό νεκρών.
Συνολικά, το 2011, έτος που καλύπτει η έκθεση, 23 εκατομμύρια ευρωπαίοι 15-64 ετών έκαναν χρήση κάνναβης, ενώ 4 εκατομμύρια χρησιμοποίησαν κοκαΐνη , 2 εκατομμύρια Ecstacy, άλλα 2 εκατομμύρια αμφεταμίνες και περίπου 1,4 εκατομμύρια οπιοειδή.
Άλατα Λουτρού και Τροφές για Φυτά

Πέραν αυτών όμως υπάρχουν ψυχοτρόπες ουσίες που έχουν επιπτώσεις παρεμφερείς με εκείνες των «κανονικών» ναρκωτικών αλλά με ελαφρά διαφοροποιημένη, από τους παρασκευαστές, χημική σύνθεση, ώστε να μπορούν να κυκλοφορήσουν πιο εύκολα.
Τα ναρκωτικά αυτά κυκλοφορούν ευρέως στο ίντερνετ, συχνά με ονομασίες όπως «χημικά έρευνας», «άλατα λουτρού» ή «τροφή για φυτά»… Μια νέα τέτοια ουσία εμφανίζεται στην αγορά σχεδόν κάθε εβδομάδα.
Ο διευθυντής της Υπηρεσίας, Wolfgang Götz, σημείωσε, στην παρουσίασή του, ότι «η αγορά ναρκωτικών χαρακτηρίζεται από δυναμισμό, καινοτομία και προσαρμοστικότητα. Η αντιμετώπισή της απαιτεί πολύ συνετές επενδύσεις»…

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 28,Νοέμβριος, 2012, 8:55 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr