Μέχρι και σε 48 δόσεις η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο – Τι προβλέπει η νέα ρύθμιση

Δεύτερες ευκαιρίες, περισσότερες και μικρότερες δόσεις. Το Δημόσιο δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει ούτε ένα σεντ από τις ληξιπρόθεσμες όφειλες. Υπάρχει κίνδυνος να… πέσουν έξω οι εκτιμήσεις για τα έσοδα του προϋπολογισμού. Γι’ αυτό, έρχονται νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για όσους χρωστούν στο κράτος.

Με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να έχουν φτάσει τα 11 δισ. ευρώ το 2012 και τις συνολικές οφειλές στα 54 δισ. η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα ευνοϊκή ρύθμιση. Την προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης και σύντομα θα πάρει «σάρκα και οστά».

Σύμφωνα με την Ημερησία, η ρύθμιση θα προβλέπει την κατηγοριοποίηση των οφειλετών με βάση ορισμένους συντελεστές βαρύτητας όπως:
η οικονομική αδυναμία
η διασφάλιση της οφειλής
το είδος αυτής
η συμπεριφορά του οφειλέτη κ.λπ.

Με βάση αυτό, θα μπορεί κάποιος να αποπληρώσει το χρέος του προς το Δημόσιο έως και σε 36 δόσεις. Για να υπαχθεί κάποιος στην ευνοϊκή ρύθμιση, αρκεί μια αίτηση στη ΔΟΥ.

Η μηνιαία δόση μπορεί να είναι ακόμη και μικρότερη των 100 ευρώ. Το πλαφόν των 300€ που ισχύει ως ελάχιστη μηνιαία καταβολή κρίθηκε υψηλό. Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο η μηνιαία δόση να είναι περίπου 80 με 100€, ώστε να βοηθηθούν και οι μικροοφειλέτες, εκείνη που αφήνουν απλήρωτους φόρους και τέλη.

Συγχρόνως, θα δοθεί δεύτερη ευκαιρία σε φορολογούμενους που είχαν στο παρελθόν ενταχθεί σε κάποια ρύθμιση, πλήρωσαν μια ή δυο δόσεις και στη συνέχεια σταμάτησαν. Σε περίπτωση, μάλιστα που είναι συνεπείς, ο αριθμός των δόσεων μπορεί να γίνει 48!

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 29,Νοέμβριος, 2012, 10:47 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Πρόσφατα Άρθρα

Προβεβλημένα Links

  Έυρεση στο Αρχείο

  με ημερομηνία
  με κατηγορία
  'Ευρεση με Google

  Photo Gallery

  Kατηγορίες
  blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

  Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

  Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

  Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
  Copyright ©2008-2017 alphafm.gr