Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: καλύτερα νέα, ο αγώνας συνεχίζεται

Εξήντα εκατομμύρια άνθρωποι έχουν μολυνθεί και 25 εκατομμύρια έχουν χάσει τη μάχη μέχρι σήμερα, περίπου 30 χρόνια μετά την έναρξη της πανδημίας AIDS/HIV. Όμως τα νέα δεν είναι πια τόσο καταστροφικά και η έκθεση του οργανισμού του ΟΗΕ για τη νόσο, UNAIDS, που δημοσιεύεται με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα για τη νόσο, δείχνει πως η πρόληψη πράγματι έχει αποτελέσματα και τα κρούσματα μόλυνσης βαίνουν μειούμενα.
Τα ενθαρρυντικά νέα που περιλαμβάνει η έκθεση δεν σηματοδοτούν, φυσικά, το τέλος ενός εφιάλτη που έχει καταστεί μέχρι και κύρια αιτία θανάτου σε ορισμένες περιοχές του πλανήτη, ούτε είναι παρηγοριά για τους 50.000 Ευρωπαίους που μολύνονται κάθε χρόνο.
Η ΕΕ ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, έχει συστήσει ειδικό πρόγραμμα που χρηματοδοτεί την έρευνα στην αντιμετώπιση της νόσου, με θεμέλιο τη στρατηγική προώθησης της υγείας και διευκόλυνσης της συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών.
Όπως εξηγεί ο Βρετανός ευρωβουλευτής των Σοσιαλιστών, Michael Cashman, πρόεδρος της διακομματικής ομάδας για τα δικαιώματα LGBT στο ΕΚ, «παρά τα πολύ καλά αποτελέσματα που έχουμε πετύχει, έχουμε δρόμο να διανύσουμε πριν ο κόσμος μας λυτρωθεί από το Aids. Ο ίδιος οργανώνει κάθε χρόνο, σε συνεργασία με την Ομάδα Εργασίας του ΕΚ ειδική ημερίδα για το θέμα καθώς όπως τονίζει, η ενημέρωση είναι κλειδί της επιτυχίας «μας θυμίζει ποιοί είμαστε και για ποιούς αγωνιζόμαστε».
«Το ΕΚ ζητά μεγαλύτερη προσπάθεια από όλες τις χώρες και διεθνείς οργανισμούς ενώ προσπαθεί να διασφαλίσει ότι ο αγώνας κατά του Aids είναι ενταγμένος σε κάθε ευρωπαϊκό νομοθέτημα», καθώς «πάνω απ’ όλα στόχος μας είναι να δώσουμε φωνή σε εκείνους που δεν έχουν».
Σε παγκόσμιο επίπεδο, το Aids παραμένει πρώτη αιτία θανάτου σε μεγάλες περιοχές της υποσαχάριας Αφρικής ενώ τα κρούσματα, αν και μειώνονται στη Δύση, βρίσκονται σε ανοδική τροχιά στην κεντρική Ασία και αλλού στην ασιατική ήπειρο.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 3,Δεκέμβριος, 2012, 8:30 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr