ΕΚΤΑΚΤΟ – Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα

Υποβάθμιση Ελλάδας από Standard and Poor’s απο CCC σε ”selective default

Κίνηση σοκ από τη Standard & Poor’s – Σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας η Ελλάδα – Yποβάθμισε κατά 5 κλίμακες την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας σε Selective Default, από CCC, λόγω του προβληματικού σχεδίου επαναγοράς.
Η Standard & Poor’s υποβάθμισε την αξιολόγηση της Ελλάδας κατά 5 κλίμακες.

Όπως αναφέρει στην έκθεσή του ο οίκος, την περασμένη εβδομάδα η Ελλάδα και οι διεθνείς δανειστές της κατέληξαν σε συμφωνία, η οποία έχει στόχο τη μείωση του ελληνικού χρέους. Η συμφωνία αυτή, επισημαίνει ο οίκος, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και σχέδιο επαναγοράς των ελληνικών ομολόγων.

Μπορεί η υποβάθμιση της Ελλάδας σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας να χαρακτηρίζεται μια τεχνικής φύσεως κίνηση, δεδομένης της εκπόνησης του προγράμματος επαναγοράς χρέους, ωστόσο συνιστά απτή απόδειξη ότι για τους οίκους αξιολόγησης το buyback θεωρείται εκ προοιμίου ένα προβληματικό σχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο οίκος είχε υποβαθμίσει ξανά σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας την Ελλάδα, κατά τη διαδικασία του PSI+ την περασμένη άνοιξη.

Δημοσιεύτηκε απο τον στις 6,Δεκέμβριος, 2012, 12:25 πμ. στις Κατηγορίες HOT - ΕΙΔΗΣΕΙΣ, photos, ΔΙΕΘΝΗ, ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ. Νπορείτε να παρακολουθείσετε τισ απαντήσεις επι του άρθρου απο RSS 2.0. Παρακαλούμε σχολιάστε το άρθρο...( ή αφήστε σύνδεσμο trackback)

Δώστε απάντηση

Προβεβλημένα Links

  • DIKTYO1 TV VIDEO PORTAL

Έυρεση στο Αρχείο

με ημερομηνία
με κατηγορία
'Ευρεση με Google

Photo Gallery

Kατηγορίες
blog καθημερινής ενημέρωσης alphafm.gr

Με επιφύλαξη κάθε νόμιμου δικαιώματος.

Όροι χρήσης :απαγορεύεται η χρήση όλων των εικόνων, βίντεο, ειδήσεων, ρεπορτάζ, γραφικών χωρίς την άδεια του alphafm.gr και χωρίς την αναφορά πηγής

Στοιχεία Επικοινωνίας : Κολοκοτρώνη 20 - ΚΑΣΤΟΡΙΑ - ΤΚ 52100, 24670 26.945, apararas@gmail.com
Copyright ©2008-2017 alphafm.gr